Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vládní TikTok: Kdo jsou influenceři, kteří připravili kampaň na vyvracení dezinformací

29. ledna 2021
12:35

Anna Šulcová a Jakub Gulab, dva mladí influenceři, kteří pro vládu připravili reklamní kampaň na sociální síti TikTok. Anna Šulcová na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Anna Sulc a proslavila se především svými skeči a módními radami na YouTube a Instagramu. Jakub Gulab je rovněž mladým influencerem a zároveň zakladatelem firmy Medialer, která dostala peníze na nákup reklamního prostoru od Úřadu vlády.

Jakub Gulab

Jakub Gulab se na profesionální síti LinkedIn popisuje jako influencer a marketingový stratég, který se zaměřuje na sociální síť TikTok. V roce 2019 mimo jiné vyhrál kategorii Cosmo objev roku na Czech Social Awards. Zároveň s tím studuje mezinárodní obchod a firemní řízení.

Rovněž je majitelem a zakladatelem firmy Medialer, u které si vláda za půl milionu objednala nákup reklamního prostoru na sociálních sítích. Tu přitom založil teprve v listopadu minulého roku.

Gulab, který v minulosti na sociálních sítích vystupoval i proti Babišovi, v pátek na Twitteru uvedl, že celou částku 500 tisíc korun vložili s Annou Šulcovou do placené propagace na sociálních sítích TikTok, Instagram a Twitter.

Anna Šulcová

Anna Šulcová není na sociálních sítích žádným nováčkem. Na serveru YouTube vystupuje pod přezdívkou Anna Sulc. Do popředí scény českých influencerů se dostala poprvé v roce 2017, kdy byla oceněna jako blogerka roku 2017. V současnosti studuje v Praze marketing. Dlouhodobě přitom využívá svou platformu, aby mezi svými fanoušky propagovala vakcínu.

V pátek vydala na svém YouTube kanálu video o vzniku kampaně na podporu očkování. V tom, podobně jako Jakub Gulab, uvádí, že vše natočili bez finančního ohodnocení a veškeré peníze od Úřadu vlády využili k nákupu reklamy na sociálních sítích.

V minulosti přitom musela Anna Šulcová žehlit i kontroverze. Její příznivce pobouřil především její příspěvek na sociální síti Instagram z léta 2019. V tom svým fanynkám radila, aby si při oblékání nasadily na hlavu igelitový pytlík a ochránili tak svůj make-up.

hejhej ( 29. ledna 2021 20:29 )

Tito mě nikdy nemohou neoslovit !!!!

Maximilian ( 29. ledna 2021 20:26 )

Jejich fotky mluví jasne koho mají oslovit?,trapas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa