Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie vyšetřuje skupinu mladistvých kvůli vraždě dívky (†14): Jeden ji měl bodnout nožem do břicha!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
25. února 2021
11:33

Francouzská policie začala ve čtvrtek vyšetřovat šest nezletilých ve věku 14 až 16 let v souvislosti s pondělní vraždou 14leté dívky na předměstí Paříže, píše agentura AFP s odvoláním na soud v Évry. Dívka zemřela v noci na úterý na následky bodnutí nožem do břicha po střetu mezi gangy dospívající mládeže.

Šestnáctiletý chlapec, který se doznal, že dívce způsobil smrtelnou ránu, je vyšetřován pro vraždu nezletilé osoby mladší 15 let, násilnosti a sdružování ve skupině za účelem páchání násilí. Mladík již v minulosti dvakrát porušil zákon, nejednalo se však o násilné trestné činy. Skončil ve vyšetřovací vazbě.

Dalších pět nezletilých policie vyšetřuje pro násilnosti, sdružování ve skupině za účelem páchání násilí a neposkytnutí pomoci ohrožené osobě. Všichni mají zákaz vzájemně komunikovat nebo kontaktovat oběti nebo jejich rodiny.

V pondělí se v Essonne střetly desítky mladých lidí u místní střední školy, po bitce zemřela dívka. Důvodem druhého, úterního střetu nezletilých byla rivalita mezi dvěma sousedními městy vyostřená urážkami na sociálních sítích. Od úterý do oblasti kvůli zajištění bezpečnosti dorazilo dalších 60 četníků a 30 policistů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání