Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tyhle nahotinky se líbily našim dědečkům! Rozhodně nebyly kost a kůže

13. června 2023 | 06:00

Během devatenáctého století byla žena velmi silně v područí muže, neměla moc práv a ženy ve službách, tedy služky, uklízečky, kuchařky, v podstatě musely být svému zaměstnavateli kdykoli a jakkoli k dispozici, pokud si to žádal. Proto se začala velmi rozmáhat jediná "svobodně" výdělečná činnost žen v té době, tedy prostituce.

Logicky si ženy řekly: „Proč bych měla být zneužívána muži jako služka, lepší bude, když mi za to budou aspoň platit.“ Tím pádem si mohla žena přijít k penězům, o kterých by se jí ve službě ani nesnilo. Ty jí poté dávaly zcela nové možnosti. Ano, je to smutné, naštěstí taková doba je již za námi.

S novými technickými vymoženostmi se také rozmohlo zasílání pohlednic a jedny z prvních, které se posílaly a začaly se i sbírat, byly právě ty s nahotinkami. Říkalo se jim „francouzské pohlednice“, protože na nich většinou byly francouzské kurtizány nebo modelky. Rozesílání a přijímání aktů na pohlednicích bylo v té době zakázáno jen v puritánských Spojených státech amerických.

Nahé ženské tělo fascinovalo odjakživa nejen umělce, samozřejmě jím byli posedlí všichni muži. Nahotinky byly do té doby známy z obrazů, ale fotografie přinesla v této oblasti zcela nové možnosti. Podívejte se, jaké krasavice obdivovali naši dědové a pradědové. Rozhodně nevypadaly jako modelky v dnešní době. Byly mnohem bližší opravdovým ženám krev a mlíko!