Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiérka promluvila o svatbě. Moderátora si vezme „v nádherné části“ Nového Zélandu?

Autor: sova - 
13. března 2021
11:03

I díky důslednému postupu novozélandské vlády v boji s koronavirem a svědomité spolupráci občanů si lidé obývající tichomořské souostroví mohou dovolit řešit jiná témata než covid-19. Premiérka Nového Zélandu Jacinda Ardernová během brífinku po otázce tamní televizní stanice 1 NEWS naznačila, kde hodlá vstoupit do manželského svazku. Populární předsedkyně vlády je se svým partnerem zasnoubená už od předloňského roku.

Rozhlasový a televizní moderátor Clarke Gayford požádal Ardernovou o ruku v květnu 2019 na poloostrově Mahia v regionu Hawke's Bay. Ten se rozkládá na pobřeží Severního ostrova.

Otázku premiérka dostala možná právě proto, že čtvrteční tisková konference, na které Ardernová místo svatby naznačila, se konala právě zde. Z její strany šlo tedy o jakýsi „návrat na místo činu“.

„Neříkám ne“

„Je na to velký tlak,“ odpověděla pobavená Ardernová na dotaz novinářky, zda na poloostrově neplánují s partnerem i svatbu, když už zde došlo k zasnoubení.

„A vlastně proč ne? Je to nádherná část naší země, takže neříkám ne,“ dodala premiérka a s úsměvem na rtech trvala na tom, že toto byla poslední otázka tiskové konference.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi