Odpověď je jednoduchá - v Německu opět běží v televizi seriál Arabela! Němci ostatně byli před 41 lety koproducenty tohoto pohádkového díla. Dáda postupně odpovídá coby zlá princezna Xénie a spolu s ostatními postavami oblíbeného seriálu lákají k obrazovkám další generace dětí.

A vlastně i jejich rodiče. I v Německu mají rodiny kvůli covidu televizi vlastně jako jediný zdroj zábavy. „Ráda bych každé prosbě rychle vyhověla, ale mám hodně práce doma i na zahradě,“ vysvětluje pro Aha! Patrasová. „Ale dopisy mi samozřejmě dělají velkou radost. Jak jen to jde, postupně je vyřizuju,“ dodává.

VIDEO: Dáda Patrasová: O koho se teď doma stará? A jak je na tom dcera Anička?

Video
Video se připravuje ...

Dáda Patrasová: O koho se teď doma stará? A jak je na tom dcera Anička? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Nečekaný zájem lidí ji vrátil do 80. let, kdy jí Xénie přinesla neuvěřitelnou popularitu. „Postava zlé princezny se mi moc dobře hrála. Mohla jsem být parádnice i sekernice. Děti mi samozřejmě psaly spoustu rad, co mám jako Xénie udělat. Pamatuju se, že mi jedna holčička poradila, abych zavřela draka do elektrárny, že tam bude vyrábět elektřinu. Děti jsou neuvěřitelně vynalézavé,“ vypráví Dáda pobaveně.

Roli Xénie získala Dáda v konkurzu, ale režisér Václav Vorlíček (†88) ji měl v hledáčku už po filmu Smrt stopařek, který natočila o rok dříve. Když Libuše Šafránková (67) nemohla ze zdravotních důvodů hrát Arabelu, sáhl Vorlíček po druhé zavražděné stopařce, kterou byla Jana Nagyová (62).

VIDEO: Patrasová o rakovině dcery: Má velké bolesti!

Video
Video se připravuje ...

Patrasová o rakovině dcery: Má velké bolesti! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
44 fotografií