Velká aktivistka za práva žen a bývalá Miss Kamerun tak chtěla všem ukázat, že i ženy v jejím věku se mohou stát dívkou měsíce v prestižním časopise pro pány. Snímky vznikly v jejím panství Ingress, což je neogotický hrad se 47 pokoji, který si v roce 1833 nechal postavit londýnský konšel a vydavatel James Harmer.

„Ačkoli několik dalších černošských žen bylo dívkami z Playboye, jako Naomi Campbellová, která je jednou z mých ikon, jsem první černoška z afrického kontinentu, která se objevila na titulce,“ prozradila ebenová kráska v rozhovoru pro Dailystar.uk. „Jsem hrdá na to, že reprezentuji Afriku a africkou krásu v zemi, kde jsou ženy a muži afrického původu menšinou,“ dodala Irene, jejíž sebevědomí dříve pokulhávalo, a teď se nebojí kráčet nahá po ulici.

Česká verze kultovního časopisu si kamerunskou krásku nadělila ke květnovému 30. výročí působení na tuzemském trhu, kdy se zároveň stane nejdéle vydávaným zahraničním periodikem v zemi. „Playboy je synonymem ženské krásy ve všech jejích podobách. Irene představuje to, po čem dnes mnohé ženy touží – dokáže skloubit kariéru a zároveň péči o svých osm dětí,“ řekl Blesku marketingový manažer časopisu Ján Bulka.

„I proto jsme jí nabídli, aby nafotila titulní stranu našeho časopisu. Chceme ukázat, že i matka tolika dětí, která navíc pochází z Afriky, může zazářit na titulní straně legendárního časopisu,“ dodal.

Sama o sobě hovoří jako o »černé Marilyn Monroe«, která byla pro mnohé ikonou, a ona chce ostatní ženy také inspirovat. S manželem, kanadským ropným magnátem Samem Malinem (57) kráska vychovává 8 dětí. Nejstarší Samantha má 21 let a nejmladší Jordan se narodil na konci loňského roku.

Fotogalerie
7 fotografií