Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž vtrhl do kasina a zastřelil dva kamarády. Šílence pak usmrtili policisté

Autor: ČTK - 
2. května 2021
09:12

Útočník zastřelil v sobotu večer místního času (po půlnoci na neděli SELČ) v kasinu ve městě Green Bay v americkém státě Wisconsin nejméně dva lidi a jednoho vážně zranil. Agresora později zastřelili policisté. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Vyšetřovatelé se domnívají, že střelec měl spadeno na jednoho konkrétního člověka, na něhož se zlobil. Terč jeho hněvu v kasinu nebyl, a tak se „rozhodl střílet na jeho kolegy a přátele“, jak řekl Kevin Pawlak, šerif okresu Brown.

„Znenadání jsme uslyšeli hrozivou spršku výstřelů - padlo jich s jistotou 20 až třicet,“ uvedl svědek z místa Max Westphal. „Utekli jsme směrem k silnici. Muselo tam být nejméně 50 policejních aut. Bylo to opravdu šílené,“ uzavřel.

Podle dalšího svědka Jawada Yatim útočník zabil dva lidi. „Jsem si jistý, že dva, stalo se to hned vedle nás,“ konstatoval. „Potom ale dál střílel dost agresivně v budově. Nepřekvapilo by mě, kdyby zasáhl další lidi,“ dodal. Střelba podle něj začala v restauraci kasina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi