Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Morbidně obézní muž chtěl spáchat sebevraždu: Jeho tloušťka mu zabraňovala i v sexu s manželkou!

Autor: rix - 
22. května 2021
15:55

Obrovské problémy způsobovala extrémní tloušťka muži z Británie. Nejenže kvůli své monstrózní váze nemohl vykonávat klasické denní aktivity včetně sexu, ale dokonce se natolik zhoršil jeho mentální stav, že se několikrát pokusil o sebevraždu. Zachránila ho až operace a změna životního stylu.

„Byl jsem tak velký, že jsem musel spát v obýváku, dokonce jsem nemohl ani na toaletu. Můj sexuální život neexistoval,“ svěřil se deníku DailyStar Paul.

Jeho nohy měřily v obvodu celý jeden metr. Dle svých slov se cítil, jako když umírá. „Byl jsem zlomená lidská bytost,“ dodává.

Paul se v časech své největší tloušťky nemohl ani sám umýt, či si utřít zadek. Jeho žena se rázem proměnila spíše v jeho ošetřovatelku, která se o něj musela každý den starat. Do toho měla ještě starost o jejich děti.

To Paula psychicky drásalo. „Dostal jsem se do bodu, kdy jsem si každou noc přál zemřít. Ponižoval jsem celou svou rodinu, chtěl jsem, aby to skončilo,“ popisuje své pocity. Dokonce se několikrát pokusil o sebevraždu.

Poté se ale na Brita usmálo štěstí. S pomocí jeho přátel a příbuzných se podařilo vybrat peníze potřebné pro operaci žaludku. Když poté usměrnil i svůj jídelníček, začal se dostávat do formy pomocí cyklistky a našel si práci jako turistický průvodce. Zhubl díky tomu 273 kilogramů. Teď si s manželkou užívá běhání po horách.

„Ta operace a lidé, co mi pomohli, to mi zachránilo život,“ svěřil se teď už šťastný Paul.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. | Blesk.cz

Šárka Čechová ( 4. června 2021 16:28 )

Při cca 350 kg si přece nemohl dojít ani pro jídlo do kuchyně, kdo ho teda vykrmovali ??

nika70 ( 22. května 2021 17:56 )

Jako, že mu s hubnutím pomáhala nějaká cyklistka?

Zobrazit celou diskusi