Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rvačka na koupališti v Dubí před soudem: Za napadení Davida míří dva muži do vězení

Autor: ČTK, VaB - 
13. května 2021
11:44

Teplický okresní soud ve čtvrtek rozhodl, že Jiří D. a Roman D. půjdou za úmyslné ublížení na zdraví ve spolupachatelství a výtržnictví na rok do vězení s ostrahou. Obžalovaní podle něj v roce 2018 napadli na koupališti v Dubí na Teplicku mladíka, který se snažil zasáhnout u sporu dvou žen. Muž utrpěl středně těžké zranění. Rozsudek není pravomocný, muži se odvolali.

Další účastníci konfliktu, obžalovaní Michal D. a Radek Č., dostali podmínku na dva roky. Žaneta D. dostala podmínku na 18 měsíců za přečin výtržnictví a přečin nebezpečného vyhrožování a peněžitý trest.

U Rostislava D. soud rozhodl, že se žádného protiprávního jednání nedopustil. Původně byla šestice obžalovaná z pokusu o těžké ublížení na zdraví, hrozil jim až desetiletý trest.

Incident se odehrál 7. srpna 2018. Jedna z návštěvnic koupaliště, poškozená, se tehdy rozhodla jít umravnit dítě, které podle spisu mimo jiné topilo vrstevníka. Do dění se zapojila kromě matky nevhodně se chovajícího dítěte také Žaneta D., která podle obžaloby začala ženu, jež dítě napomenula, napadat. Do sporu se pak vložil další návštěvník koupaliště David Michaljak a snažil se ženy dostat od sebe. Další obžalovaní se pak rozhodli zakročit. Napadený muž skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním.

Soudce Stanislav Řehola ve čtvrtek uvedl, že nejsou důkazy, že by se žena zapojila i do napadení mladíka. Naopak míní, že do roztržky byla zapojena jiná osoba či osoby, nepovedlo se je ale identifikovat. Soud u Žanety D. přihlédl k tomu, že jako jediná projevila nad svým jednáním lítost a poškozeným se před soudem omluvila. "Projevila sebereflexi ke svému jednání," řekl soudce.

Ostatní obžalovaní, kromě Rostislava D., se ke kontaktu s napadeným mužem doznali. "Všichni doznali, že do obžalovaného minimálně strčili," řekl Řehola. Rostislav byl zproštěn obvinění, protože žádný důkaz nesvědčil o tom, že by někoho napadl. Naopak se snažil rvačce zabránit.

V Dubí se krátce po incidentu uskutečnila demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). V souvislosti s protestní akcí příznivců krajní pravice policie trestně stíhá osm lidí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání