Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pyšná Mary (86) je superbabička: Má 90 vnoučat! Dárky všem ale nekupuje

Autor: rix - 
19. června 2021
15:30

Mary Marshallová (86) ze skotského Edinburghu je opravdu výjimečnou babičkou. Je totiž matkou osmi dětí a babičkou neuvěřitelných devadesáti vnoučat. Její potomci se táhnou napříč šesti generacemi. 

Osminásobná maminka Mary Marshallová se narodila čtyři roky před začátkem druhé světové války a může se pochlubit devadesáti vnoučaty. Nejmladší členkou rodiny je Nyla Fergusonová, které je teprve pár týdnů. Všechny Maryiny dcery porodily už v osmnácti letech nebo dokonce dříve. Tato skutečnost nakonec vyústila v takové ohromné přírůstky ve skotském Edinburghu, uvedl Mirror.

Maryina nejstarší dcera Rose (68) má čtyři děti včetně padesátileté Chyrel, která už má ale také další tři děti. Další dcera Carrie (35) už má také další čtyři ratolesti. Mezi nimi je další, teprve sedmnáctiletá maminka. Když se narodila několikatýdenní Nyla, Marry se stala jedinou skotskou pra-pra-pra-babičkou.

Dárky nekupuje všem

Vzhledem k velikosti rodiny Mary vtipkovala, že jí je odpuštěno, pokud všem nenakoupí vánoční nebo narozeninové dárky. Prý by tím strávila půl roku. „Jsem šťastná žena, abych byla upřímná, je skvělé mít tak velkou rodinu. Vždy tu bude někdo, kdo se o vás postará,“ dodala několikanásobná babička. 

Čerstvá maminka Toni-Leigh, která minulý měsíc porodila nejnovějšího člena rodiny, řekla: „Když jsme zjistili, že jsem těhotná, dělali jsme si legraci z toho, že jsme asi překonali nějaký rekord.“ A bylo tomu tak, nikdo jiný ve Skotsku tak velkou rodinu nemá. Ačkoli je rodina obrovská, prý každý bydlí kousek od sebe a není problém se často navštěvovat.

Rekordní rodinka

Vždycky, když se sejdeme, je strašná sranda,“ řekla jedna z dcer Rose. Rodina je považována za jedinou rodinu ve Skotsku, kde žije současně šest generací. Podle Guinnessovy knihy rekordů se nejrozvětvenější žijící rodina rozpíná přes sedm generací.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi