Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Cyklista nevybral zatáčku a zřítil se aligátorovi přímo do chřtánu! Plaz se mu zakousl do nohy

Autor: ran - 
22. července 2021
20:32

Neopatrný cyklista na turistické trase na Floridě nevybral zatáčku a skončil v tlamě aligátoří samice. Vrtulník ho s vážnými poraněními odvezl do nemocnice. Aligátoři jsou v tomto období právě uprostřed doby rozmnožování a jsou agresivnější než obvykle.

K napadení cyklisty došlo v přírodním parku Halpatiokee na Floridě. Název místa v jazyce Seminolů, tedy v oblasti původního indiánského kmene, znamená příhodně „aligátoří vody“. Těmito plazy je lokalita vyhlášená a odborníci varují, že nyní právě sedí na vejcích.

Biker nešťastně nevybral zatáčku a na úzkém turistickém chodníčku i s kolem uklouzl. Po dvoumetrovém pádu skončil ve vodě, kde se k jeho smůle zrovna ochomýtala pěkně rostlá samička (2,7 m, 80 kg). Ta neváhala a nezvaného hosta pokousala.

Cyklista utrpěl vážná zranění na noze, zejména na stehně. Naštěstí nedaleko svědek Charlie Shannon právě venčil psa a přispěchal muži v nouzi na pomoc. Zraněný se držel kořenů a snažil se vydrápat zpátky na cestu. Pejskař ho vytáhl až s pomocí dalších svědků.

„Vůbec nebylo jednoduché ho dostat nahoru,“ řekl podle webu The New York Post Shannon. Když ho položili na zem, použili vodítko na psa jako nouzové zaškrcovadlo silně krvácející nohy. Pak si pro něj přijeli záchranáři.

Podle odborníků cyklista zřejmě natrefil na samici nedaleko hnízda, kde její vejce čekají na vylíhnutí. Není proto divu, že ve snaze ochránit je projevila o něco větší agresivitu než obvykle. Samici aligátora správa parku přemístí jinam. Pokud se najdou její vejce, poputují za ní. Loni aligátoři na Floridě pokousali 12 lidí, žádný z útoků nebyl smrtelný.

Video  Vrtulník přiletěl pro muže, který spadl na hlavu samici aligátora hájící svá vejce v hnízdě.  - Policie
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi