Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řádění zfetovaného vojáka na Floridě! Maniak neušetřil kojence (†3 měs.) ani pejska!

Bývalý mariňák Brian Riley měl zastřelit na Floridě čtyři lidi.
Bývalý mariňák Brian Riley měl zastřelit na Floridě čtyři lidi.  (Autor: Polk County Sheriff's Office)
Autor: rix, ČTK - 
6. září 2021
18:24

Nechutný masakr s děsivými následky se odehrál v neděli v Lakelandu na Floridě. Bývalý voják Bryan Riley tam údajně pod vlivem drog postřílel čtyři lidi, mezi nimi kojence (†3 měs.). Zbraň obrátil i proti jedenáctileté dívce, která vážná zranění přežila jen zázrakem. Další tři ženy (†33, †40 a †62) tolik štěstí neměly.

Bývalý mariňák započal spoušť v neděli brzy ráno. Při střelbě měl být pod vlivem pervitinu a na sobě měl nasazenou neprůstřelnou vestu. V domě, kde útočil, nejprve zastřelil dvě ženy ve věku čtyřiceti a třiatřiceti let. Šokující je, že bohužel neušetřil ani 3měsíčního kojence. Toho policisté nalezli v náručí mrtvé matky. 

A aby toho nebylo málo, svůj hněv Bryan Riley otočil i na jedenáctiletou dívku. Ta podle deníku New York Post jeho řádění zázračně pravděpodobně přežije, přestože byla zasažena sedmkrát. „Ta dívka se podívala našim policistům do očí a řekla, že jsou v domě další tři mrtví,“ uvedl místní šerif Grady Judd při tiskovém briefingu. 

Vrah měl poté směřovat do dalšího domu, kde zabil dvaašedesátiletou babičku a rodinného pejska. „Ten muž ráno zavraždil čtyři lidi, chtěl útočit i na policisty, ale pak se vzdal,“ popsal šerif. 

Riley měl před masakrem vstoupit do čtvrti a odvolávat se na boha. „Bůh mě sem poslal, musím mluvit s jednou z tvých dcer, Amber,“ měl pronést zmateně. Lidé mu řekli, že nikdo takový na místě nežije, a požádali ho, aby odešel. Riley místo toho zahájil střelbu.

Jeho přítelkyně řekla policii, že se začal chovat nevyzpytatelně poté, co minulý týden v kostele v Orlandu prohlásil, že k němu mluví Bůh. „Byl to vyznamenaný vojenský veterán. Víme jen to, že šlo o šílence, který měl hodně zbraní a zastřelil a zavraždil nevinné lidi,“ uvedl šerif Judd.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání