Boris žil po revoluci za velkou louží, kde se živil jako realitní makléř. A právě tam ho také před dvěma týdny zradilo srdce. Během řízení auta dostal infarkt. Manželka Hanka nechala jeho tělo zpopelnit a – jak slíbila – polovinu popela poslala na Slovensko Borisově matce. Zdrcená Maja uložila větší část do hrobu, kde už odpočívá její manžel Michal Slivka (†78).

Kousek popela si ponechala v malém sáčku. „Chci mít svého syna pořád u sebe,“ svěřila deníku Aha! Velšicová s tím, že jeho žena udělala v USA něco podobného – kousek popela své lásky nosí v přívěsku.

Místo posledního rozloučení pak pozvala své nejbližší do luxusní bratislavské restaurace Divný Janko. „Říká se, že tam Janko Matúška napsal text na slovenskou hymnu, pojmenovali to podle něj,“ vysvětlila Maja. „Mělo to skvělou atmosféru. Všichni byli velmi milí a pomáhali mi překonat ty nejtěžší chvíle,“ řekla zarmoucená matka.

Velkou oporou jí byl nejen mladší syn Mário, ale také nejlepší kamarádka a jedna z nejstarších slovenských hereček Eva Landlová (89). Přišel i věhlasný slovenský kardiolog Viliam Fišer (83), který se roku 1998 podílel na první úspěšné transplantaci srdce. „Bylo to pěkné a důstojné,“ shrnula Mahja Velšicová.

Nepřítomné partnerky

Na komorní rozlučku byla pozvaná i herečka Petra Kolevská-Vančíková (55), která v seriálu Chlapci a chlapi hrála Vladovu ženu, a její maminka, režisérka Ľuba Vančíková (78). „Bohužel nemohly dorazit, jsou v karanténě,“ posteskla si Borisova matka. A nepřišla ani snacha Hana, která je teď u rodičů v rodném Zlíně.

Video: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

 

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

Fotogalerie
28 fotografií