Soud mu ale neuvěřil. „Spáchal zločin vraždy, přečin porušování domovní svobody, a odsuzuje se k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 18 let,“ uvedl předseda senátu Jan Hostaš.

Trest si má Karel P. odsedět ve věznici se zvýšenou ostrahou. „O zištném motivu obžalovaného není pochyb, při spáchání činu použil násilí a čin spáchal se zbraní,“ dodal soudce.

Tip od přítelkyně

Oběť si Karel P., který hrál automaty a užíval pervitin, vytipoval poté, co mu o „bohatém Němci“ řekla přítelkyně. Ta si od muže, který měl chatrné zdraví a trpěl cukrovkou, půjčila peníze na nájem. Obžalovaný si na výpravu k oběti vzal golfovou hůl, jakou přesně zbraň použil, se ale zjistit nepodařilo. Nůž, kterým bodnul, se nenašel.

V neprospěch Karla P.,hovořilo, jak se, podle výpovědi jeho kamarádů, choval krátce po činu. „Obžalovaný poté, co utekl oknem, přiběhl k vozidlu a začal demontovat registrační značky,“ popsal soudce.

Může za to strýc

Karel P. se snažil hodit vinu na strýce, kterého údajně uvnitř potkal. „Šel jsem jen krást peníze. Uvnitř byl další muž. Položil peněženky na stolek a vyskočil oknem ven. Byl to můj strýc,“ tvrdil.

Soud mu ale, i na základě výpovědi strýce, neuvěřil. Mladíkova strýce neviděli v obci žádní svědci a jeho přítomnost na místě nepotvrdily ani údaje od mobilního operátora. Verdikt není pravomocný, obžalovaný se ještě v soudní síni odvolal.

VIDEO: Vraždili, aby si to zkusili.

Video
Video se připravuje ...

Vraždili, jen aby si to zkusili. TV JOJ