Když maminka chlapečka zanechávala doma, ani ve snu by jí nenapadlo, že mu tolik bude scházet. „Pětiletý klučina měl doma v klidu posnídat a počkat na maminku, než se vrátí ze školky, kam vedla jeho sestru,“ uvedli pražští strážníci na Facebooku. „Jídla bylo asi málo, protože poté, co dojedl, vyrazil mamce naproti.“

To byl samozřejmě kámen úrazu. To, a nízké venkovní teploty, které na podzim při jitrech bývají. Klučina se s žádným oblékáním vůbec nerozpakoval. V podstatě na ulici vyběhl jen tak, jak byl – v tílku a ponožkách. „Malý, spoře oblečený chlapec bez dozoru ale nenechal v klidu kolemjdoucího muže, který okamžitě vytočil linku 156,“ uvádí strážníci.

Ti na místo okamžitě vyrazili, aby celou věc prošetřili. Zároveň také zkontaktovali kolegy ze státní policie s požadavkem o vyhlášení pátrání. Hlídka městských policistů vzala hošíka do auta, a aby mu nebyla zima, už jako pětiletý navlékl policejní stejnokroj – konkrétně tedy služební bundu. „I přes stres, který prožíval, zvládl strážníkům říci, jak se jmenuje a kam jeho ségra chodí do školky. Pak už stačilo pár telefonátů a maminka mohla pro synka vyrazit na policejní služebnu,“ dodávají strážníci s tím, že poslední tečkou za chlapečkovým výletem bylo odvolání pátrání.