Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sklapla klec! Krásná manželka šéfa drogového kartelu dostala 3 roky vězení

Autor: DH - 
3. prosince 2021
11:50

Manželka drogového bosse Joaquína „El Chapa“ Guzmana byla odsouzena na tři roky odnětí svobody ve federálním vězení. Soud ji uznal vinnou ze spiknutí za účelem distribuce kokainu, pervitinu, heroinu a marihuany, které gang Sinaloa systematicky dovážel do USA.  

Ostře sledovaný soudní proces je u konce a svět už zná jeho výsledek! Manželka drogového krále a bosse gangu Sinaloa „Prcka“ Guzmana Emma Coronel Aispurová si odsedí tříletý trest ve federální věznici. Osmačtyřicet měsíců pak dokonce pod zvýšenou ostrahou.

Mexické Ministerstvo spravedlnosti původně pro manželku nebezpečného zločince žádalo čtyřletý trest. Aispurová ovšem podle soudu prokázala, že činu lituje, když se letos v červnu přiznala a dobrovolně vládě odevzdala 1,5 milionu dolarů. Manželku „El Chapa“ zadržela policie v února 2021 na letišti Dulles nedaleko Mexico City.

Emma Aispirová byla mimo spiknutí za účelem distribuce různých druhů drog do USA shledána vinnou také z plánování útěku jejího manžela u věznice Altiplano v roce 2015 a také z toho, že plánovala další útěk drogového krále před jeho vydáním do USA v roce 2017.

„Obžalovaná nebyla organizátorkou, vůdkyní, šéfkou ani manažerkou,“ uvedl státní zástupce, který uvedl, že by Aispurovou přirovnal spíše k jednomu z koleček v rozsáhlém zločineckém stroji na distribuci drog. Odsouzená prostřednictvím svého tlumočníka požádala o odpuštění a přísahala, že své dcery naučí rozeznávat dobré od zlého.

Manžel odsouzené ženy Joaquin „El Chapo“ Guzman byl za své činy v gangu Sinaloa odsouzen v roce 2019 na doživotí ve federálním vězení. Je dodnes považován za jednoho z největších a nejkrutějších zločinců v historii. Gang, který dlouhá léta ovládal, pašoval drogy a zbraně do celého světa a má pověst jedné z nejziskovějších a nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. I po odsouzení hlavy gang organizace dál působí na území Mexika i USA.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání