Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mlčení o princi vykoupil 11 miliony: Tajná dohoda mezi Epsteinem a údajnou sexuální obětí (17)

Aktualizováno -
4. ledna 2022
17:41
Autor: Darina Jíchová - 
4. ledna 2022
15:20

Britský princ Andrew (61) je obviněn ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky, k němuž mělo dojít před 20 lety v sídle finančníka, sexuálního delikventa a pedofila Jeffreyho Epsteina (†66). Tento týden byla zveřejněna dohoda, kterou podepsala princova žalobkyně Virginia Guiffreová (38), rozená Robertsová, s Epsteinem. Podle princových právníků právě tyto dokumenty mají zabránit soudnímu procesu proti členu královské rodiny, uvedl list The Mirror. Soudní jednání aktuálně beží, právníci prince požádali o zastavení procesu. 

Guiffreová v rámci Epsteinova případu uvedla, že ji princ Andrew jako nezletilou zneužíval. Princův právník Andrew B. Brettler se však domnívá, že dohoda a vyrovnání s miliardářským pedofilem, na které Guiffreová v roce 2009 přistoupila, zastaví soudní řízení. Dokumenty byly zveřejněny v pondělí 3. ledna před soudem v New Yorku.

Dohoda mezi pedofilem a obětí

Giuffreová v dohodě souhlasí, že nebude žalovat nikoho s vazbami na Epsteina, kdo by mohl být označen za „potenciálního obžalovaného“, v dohodě není syn královny Alžběty II. přímo jmenován. Epstein jí výměnou za její mlčení vyplatil téměř 11 milionů korun. Takováto dohoda má „zprostit, osvobodit a očistit od obžaloby a zároveň uspokojit druhé strany a jakékoliv osoby či subjekty, které byly označeny za potenciální obžalované, a to ve všech způsobech a činech Virginie Robertsové“.

Brettler opakovaně před newyorským soudem uvedl, že dohoda „osvobodí prince Andrewa a další od poteciální odpovědnosti pojící se s tvrzeními paní Giuffreové“. Soudu v New Yorku předsedá soudce Lewis A. Kaplan, který se dnes s princovým právním týmem spojil přes videohovor a vyslechl si jejich žádost o zproštění obžaloby. Giuffreová obvinila prince Andrewa ze sexuálního zneužívání a vykořisťování a žádá odškodnění, jehož přesná výše nebyla zveřejněna, ale podle některých zdrojů by mělo jít o miliony dolarů.

Giuffreová uvedla, že ji Epstein vykořisťoval a nutil mít sexuální styk s britským šlechticem, když jí bylo pouhých 17 let. Princ Andrew veškeré obvinění popírá. Soudce Kaplan už jednou zamítl žádost princových právníků k přerušení soudního procesu, právníci se bránili tím, že americký soud nemá jurisdikci nad britským šlechticem, ani nad žalobkyní, oba totiž žijí mimo území Spojených států.

Jako alibi uvedl princ svou dceru

Princ Andrew byl soudem vyzván, aby předložil klíčové dokumenty potvrzující jeho alibi včetně prohlášení, že neměl sex s Giuffreovou, a potvrzení, že se v tu dobu nepotil kvůli zdravotní obtíži. To a další sadu detailních důkazů od šlechtice žádá právní tým Giuffreové, která momentálně žije v Austrálii. Princ Andrew během interview s BBC vypověděl, že v den, kdy měl mít sex se žalobkyní, byl s dcerou, princeznou Beatrice, v Pizza Expressu v anglickém městě Woking.

Giuffreová tvrdí, že spolu tančili v nočním klubu Tramp, princ Andrew se podle ní extrémně potil a pak spolu měli sex. Šlechticovi právníci některé dokumenty odmítli poskytnout a odvalili se na americkou Ústavu a článek 8 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod. Doplnili, že řada z vyžádaných materiálů je veřejně dostupná.

Minulý týden před soudem stanula Epsteinova exmilenka a partnerka Ghislaine Maxwellová (60), byla shledána vinna z pěti ze šesti bodů obžaloby a za to, že americkému finančníkovi pomáhla zneužívat nezletilé dívky, jí hrozí desítky let ve vězení. Epstein v roce 2019 spáchal ve vězení sebevraždu.

Video  Jan Cimický je obviněn ze sexuálního napadení  - Videohub
Video se připravuje ...

Milla ( 16. ledna 2022 15:49 )

Zneužitá a vykořisťovaná brala za číslo 15 000 dolarů a u Epsteina makala roky.Takhle si oběť fakt nepředstavuji.NMic to nemění na tom že Andrew je extra blb.

Krunad ( 4. ledna 2022 21:44 )

Trap­nyyy­yyyy­yyyy­yyyy­yy dneska to je 60 letá bába a tenkrát to byla ku..r­....­..wa­aaaa­aa,t­ak ať drží tlamu

Citronel ( 4. ledna 2022 16:59 )

Zvrhlík a deviant je ten, koho vzrušují stará báby, třeba ten s Gregorovou, pedofil není ten komu se líbí 17 leté.

Zobrazit celou diskusi