Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Úžasná máma Nicol cestuje po světě s postiženým synem (26): Během dobrodružství ho nosí na zádech

Autor: jel - 
6. ledna 2022
05:00

Když bylo Nicol Atramové (43) z Queenslandu v Austrálii sedmnáct let, porodila syna Jimmyho. Ten se narodil jak s fyzickým, tak mentálním handicapem. Je navíc slepý a vyžaduje nepřetržitou péči. K pohybu by měl Jimmy využívat invalidní vozík, nicméně jeho maminka ho raději nosí a pomáhá mu, aby krátké vzdálenosti ušel sám. Nikky si po narození syna slíbila, že svému chlapečkovi připraví život plný dobrodružství a tak nyní společně cestují po celém světě.

Třiačtyřicetiletá Nicol chce podniknout s Jimmym co nejvíce cest, dokud to ještě zvládne. Čím je starší, tím více ji samozřejmě zmáhá synka na zádech nosit. Jejich cesty vyžadují vždy velmi náročné plánování. 

„Vždy se musím ujistit, že mám dost plen, inkontinenčních podložek, povlaků na polštáře, prostěradel,“ vysvětlila pro Daily Mail statečná maminka. „I když vím, že to bude v pořádku, raději každé společnosti dopředu zavolám a ujistím se, že pro ně není problém, že tam budeme,“ doplnila, proč raději volá do každého hotelu i restaurace, v nichž se chtějí během cesty zastavit.

Občas jim bohužel firmy nemohou vyhovět, kvůli rizikům spojeným s Jimmyho stavem nebo kvůli logistickým potížím. Výjimkou v tomhle však byla Havaj, kde prý všichni chtěli, aby se u nich zastavili. 

Ona i její syn si užívají podobné věci. Rádi tráví čas venku a v přírodě a milují vodu. „S Jimmym vždy najdu způsob, jak si užívat života a dobrodružství. Většinou stejně nejvíce miluje ty nejjednodušší věci,“ prozradila paní Atramová. 

Když dvojice zrovna necestuje, žije v karavanu v Austrálii. Přestože si úžasná máma předsevzala do života opravdu náročný cíl, daří se jí ho plnit a jak sama říká, její syn je její inspirací a těší ji, když ho vidí, jak je šťastný. Přiznala ale, že nejvíce ji zlomilo, když zjistila, že je Jimmy slepý. 

Atramovi plánovali dovolenou v Kanadě, tu jim ale překazila pandemie koronaviru. Rozhodli se proto pořádně procestovat Austrálii.

Uživatel_5398558 ( 7. ledna 2022 19:11 )

Ukazujete

Uživatel_5398558 ( 7. ledna 2022 19:11 )

Komediantka a exibicionistka. Tu uvažujete? Styďte se za svou hloupost.

Martina Schejbalova ( 6. ledna 2022 15:15 )

Je úžasná,tomuhle se říká mateřská láska. A kde na to bere není starost nás nikoho. Určitě jste ji na to nikdo zvas nepřidal

y1xcvbnm ( 6. ledna 2022 12:12 )

bohužel chlapec je slepý , takže nic nevidí jen tuší a kde na to paní bere peníze??? Asi to dáva na internet , nevím, každopádně peněz má dost když si může nechat potetovat celé tělo.

baronessa ( 6. ledna 2022 10:26 )

Klobouk dolů, to by opravdu každá nezvládla. Chlapec díky ní vidí svět. Jen přemýšlím - cestování, ubytování v hotelích jistě zdarma není, za co paní žije?

Zobrazit celou diskusi