Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zubaře obvinili, že brokovnicí zastřelil manželku: Z její pojistky vyfasoval 100 milionů!

Autor: pma - 
15. ledna 2022
15:34

Pensylvánský zubař Lawrence Rudolph (67) je obviněn z toho, že v říjnu roku 2016 zastřelil svou ženu Biancu Finizio Rudolphovou (†34) brokovnicí během lovecké výpravy v Zambii. Obvinění odmítá a říká, že šlo o nešťastnou náhodu. Podle FBI bylo důvodem vraždy získat po manželčině smrti peníze z jejího pojištění ve výši v přepočtu přes 100 milionů korun a začít nový život se svou dlouholetou milenkou. Soud bude jednat 28. února.

V roce 2016 si americký manželský pár Lawrence a Bianca Rudolphovi vyrazili na loveckou výpravu do africké Zambie. Podobné cesty podnikali již v minulosti a vždy se pyšnili ulovenou kořistí na sociálních sítích. Na kontě měli několik zvířat, ale jedno Biance ke štěstí scházelo. Doufala, že během cesty v Zambii zabije leoparda. Nakonec to byla ona, kdo byl zastřelen.

Nešťastná událost se stala 11. října 2016. Podle manžela byla Bianca v koupelně, kde se připravovala na jednodenní lov a omylem se postřelila brokovnicí Browning ráže 12. přímo do hrudníku. Zbraň byla údajně nabitá z předchozího dne, který manželé také strávili na lovu. Když se brokovnici Bianca snažila přendat do svého pouzdra, mělo dojít k osudnému výstřelu.

Zpopelněna proti vlastní vůli

To ovšem podle pozdějšího vyšetřování nemohlo být možné. Policejní znalec zjistil, že kulka letěla ze vzdálenosti 1,8 až 2,4 metru a rána byla mířena přesně na srdce. Po zásahu těla nebyla roztříštěna, jak tomu při střelbě zblízka bývá.

Další podivností v celém případu byl i přehnaný spěch, se kterým chtěl Lawrence zajistit ostatky svojí zesnulé ženy. Údajně měl podplatit zambijské úředníky, aby si se zpopelněním těla pospíšili.  „Nikdy by si nepřála být zpopelněna, byla přísná katolička. Když byl zpopelněn manžel její kamarádky, taktéž katolík, hrozně ji to zasáhlo,“ sdělil časopisu People blízký přítel Rudolphových.

Po smrti manželky na dovolenou s milenkou

Nicméně zambijská policie manželovu tvrzení uvěřila a skutečně smrt Biancy označila za nehodu a umožnila Lawrencovi odcestovat zpět do Ameriky. Po návratu ale vdovec vůbec nesmutnil. Podle agentů FBI rychle obnovil vztahy s nejmenovanou milenkou, se kterou měl roky poměr, a po pohřbu se s ní vydal na dovolenou, kterou měli již týdny plánovanou. Zarážející také je, že o smrti Biancy Lawrence informoval jejich děti až týden poté. Známí se zbytkem rodiny se tuto zprávu dozvěděli až v den pohřbu.

Motivem vraždy podle FBI kromě času na novou partnerku měla být i vysoká suma za Biančino pojištění. Výši pojistky si žena navýšila před odjezdem do Zambie, o čemž její manžel samo sebou věděl. Krátce po smrti manželky se Lawrence dožadoval vyplacení peněz z pojistky od sedmi různých pojišťoven. Čtyři, které smlouvu s Biancou uzavřely, si dokonce najaly soukromého detektiva, aby prošetřil okolnosti její smrti. Nakonec se však všechny společnosti rozhodly částku po zesnulé ženě Lawrencovi vyplatit. Ten si tak přišel na zhruba 100 milionů korun.

Podle obhájců ale vdovec peníze z pojištění nepotřeboval, protože mu dobře vydělávala jeho zubní klinika Three Rivers Dental v Pittsburghu.

Verdikt padne na konci února

FBI v průběhu posledních pěti let dávala dohromady důkazy a svědectví, které by potvrdily jejich teorii, že smrt Biancy nebyla nehoda, ale úmyslná vražda. Podkladů pro zahájení vyšetřování se podařilo sehnat dostatek a 22. prosince byl na Lawrence Rudolpha vydán trestní zatykač. Počátkem tohoto roku byl z vraždy vlastní ženy obžalován.

 „Nyní, o více než pět let později, se vláda snaží vytvořit obvinění proti tomuto uznávanému a zákony dodržujícímu zubaři. Dr. Rudolph se těší na svůj soud, kde prokáže svou nevinu,“ sdělil americkým médiím obhájce obviněného David Oscar Markus.  

O tom, zda bude Lawrence zproštěn obvinění, nebo si odpyká trest za vraždu vlastní manželky za mřížemi, rozhodne soud 28. února.

Video  Lovkyně Beka Garrisová (31) na rybách  - Instagram
Video se připravuje ...

 

Uživatel_5389165 ( 24. ledna 2022 13:32 )

Dobře jí tak ,alespon okusila to co dělala zvířatům,je mě zle z idiotů co střílí zvířata pro zábavu.Obyčejní zbabělci a ubožáci !!!

sorgedoktor ( 15. ledna 2022 16:29 )

Inu jiny kraj, jiny mrav

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání