Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Paralyzovaná kachnička má vlastní invalidní vozík: Fanoušci ji zbožňují!

Autor: rix - 
3. března 2022
05:30

Sociální sítě boří ochrnutá kachnička Eileen. Ta ochrnula, když krátce po vylíhnutí z vajíčka utrpěla mrtvici. Naštěstí se jí ujala hodná pečovatelka Holly z Pensylvánie, která se o ni stará. Dokonce jí opatřila i malý invalidní vozík! Mazlíček, který žije v domě s dalšími zvířaty, má na internetu tisíce fanoušků.

Protože by bez pomoci lidí zahynula, Eileen byla nakonec adoptována v pouhých třech týdnech Holly Meadovou, rodačkou z Pensylvánie, která již zachránila 68 dalších ptáků. „Jakmile jsem ji viděla, okamžitě jsem se zamilovala,“ svěřila se jednapadesátiletá milovnice zvířat, která se stará i o další zdravotně postižené mazlíčky. 

Protože kachnička není schopná chůze a nemůže ani plavat, opatrovnice jí obstarala na míru ušitý invalidní vozík. Inženýři zapracovali na úpravě pomůcky, která se obvykle používají pro kočky a psy, aby ji přizpůsobili Eileeninu malému, opeřenému tělu. I když je pro kachňátko stále trochu velký, prý do něj doroste. „Časem se bude moci sama pohybovat po domě,“ doufá Meadová.

Ačkoli Eileen sdílí domov i s několika pejsky, trable to prý nepřináší. „Často s ní sdílejí pelíšek,“ potvrdila Holly. Na Instagramu životní pouť malého kachněte sleduje více než 18 200 sledujících. Dalších několik tisíc fanoušků má roztomilé mládě na Facebooku, informoval deník New York Post.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi