Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Ruské supermodelky se vyjádřily proti válce a zmizely ze sítí: Fanoušci se o ně bojí

Autor: rc - 
15. března 2022
20:46

Válka, kterou rozpoutalo Rusko na Ukrajině, nenechala chladnou modelku Irinu Shaykovou (36), její kolegyni Natalii Vodianovou (40) ani Lenu Perminovou (35). Ty se proti ruské invazi vyjádřily na sociální síti Instagram. Některé z nich se však poté náhle odmlčely. Jejich fanoušci se tak obávají, že byly umlčeny.

Fanoušci se podle informací britského deníku Daily Star začínají obávat o některé ruské modelky. Krásky, které si získaly popularitu po celém světě, po ruské invazi na Ukrajinu veřejně na sociální síti Instagram prohlásily, že chtějí mír. Některé z nich však o sobě poté nedaly nějaký čas vědět. Jejich fanoušci tak začali spekulovat, zdali nebyly umlčeny jako ruská novinářka Marina Ovsjannikovová, jež zmizela poté, co nabourala živé vysílání v televizi s nápisem „ne válce“.

Modelka Natalia Vodianová před dvěma týdny poslala dojemnou zprávu ukrajinským matkám, kterým vzkázala, že právě ženy „ponesou největší břemeno tohoto konfliktu“. „A já chci, aby věděly, že v tom nejsou samy. Nemohu pomoci sama, ale společně jako komunita dokážeme hodně,“ napsala supermodelka s tím, že přikládá seznam organizací, které pomáhají a na něž lidé mohou přispět. Od té doby už se neozvala.

Bývalá přítelkyně fotbalisty Cristiana Ronalda a herce Bradleyho Coopera na instagram napsala „ne válce“ a přidala odkazy na organizace Unicef a Ukrajinský červený kříž. Po publikaci protiválečného příspěvku sice pár příspěvků ještě publikovala, nicméně se netýkaly války na Ukrajině.

Ruské supermodelky Kristina Romanová (27) a Alesya Kafelniková (23) se k válce vůbec nevyjádřily. Další ruská kráska Saša Lussová (29), která se kromě modelingu věnuje i herectví, se na oblíbené sociální síti nevyjádřila k ničemu už od 18. února. Saša Pivovarová (37), jež byla dlouhodobě tváří značky Prada, zveřejnila ukrajinskou vlajku den poté, co Rusko provedlo invazi. K válce na Ukrajině se už ve svých příspěvcích nevrátila.

Modelka Vlada Rosľaková zveřejnila dětskou píseň o míru. Manželka ruského obchodníka a bývalého špiona KGB Alexandra Lebeděva (62) Lena Perminová napsala, že je to „neuvěřitelně děsivé“ a že „chceme mír“. Příspěvek se na jejím profilu objevil v den ruské invaze.

Syn Lebeděva Jevgenij je majitelem deníku Evening Standard a v minulém měsíci prý napsal Putinovi otevřený dopis, v němž vyzýval k ukončení války. Zdroj z ruského módního průmyslu pro výše zmíněný deník uvedl, že mlčení ruských modelek nemusí znamenat souhlas s válkou, ale že se pouze bojí o sebe a své rodiny. „V Rusku nyní existují zákony, které zakazují kritiku,“ uvedl zdroj s tím, že jedinec, jenž začne otevřeně kritizovat režim, může skončit i ve vězení.

19:25
Dnes

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a umístily ho na seznam hledaných osob. „Připomínáme, že na rozdíl od bezcenných ruských oznámení je zatykač ICC na ruského diktátora Vladimira Putina pro podezření z válečných zločinů zcela reálný a platný ve 123 zemích světa,“ doplnila v reakci na krok ruských úřadů ukrajinská diplomacie.

17:48
Dnes

Zraněné si vyžádal ruský raketový útok na Oděsu. Šéf Oděské oblasti Oleh Kiper na telegramu uvedl, že úder zasáhl blíže neupřesněnou civilní infrastrukturu a zranil tři lidi - jednoho muže, kterého záchranáři ošetřili na místě, a dvě ženy, které byly převezeny do nemocnice.

Blíže neurčená exploze zranila podle předběžných údajů pět lidí v Belgorodu, napsal na telegramu oblastní gubernátor Vjačeslav Gladkov. Předtím se ve městě rozezněly poplašné sirény, informoval ruskojazyčný server BBC. Zraněni byli dva muži a tři ženy, výbuch také podle Gladkova poškodil 30 domů a deset vozidel.

17:06
Dnes

Rusko plánuje posílat do Číny přes Kazachstán přibližně 35 miliard metrů krychlových zemního plynu ročně. Agentuře TASS to řekl velvyslanec Kazachstánu v Rusku Dauren Abajev. To odpovídá zhruba kapacitě přepravy plynovodu Síla Sibiře, kterým nyní proudí ruský plyn do Číny. Jeho kapacita by měla do roku 2025 dosáhnout 38 miliard metrů krychlových.

Zobrazit celý online

VIDEO: Ženy plakaly při poslechu ukrajinských národních písní: Koncert na podporu Ukrajiny přilákal v Brně stovky lidí.

Video  Ženy plakaly při poslechu ukrajinských národních písní: Koncert na podporu Ukrajiny přilákal v Brně stovky lidí.  - Markéta Malá
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa