Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Test čisticích pleťových pěn: Jsou lepší než klasické odličovací přípravky?

  • ...
    24. března 2022 | 06:00

    Každá z nás touží po krásné pleti bez nedokonalostí. Taková ale není zadarmo. Dbát byste měla především na důkladné odličování. A pokud máte zálusk na něco jiného než klasická odličovací mléka, zkuste třeba pěny. Vyzkoušely jsme jich pro vás několik, a díky naší recenzi tak můžete najít tu pravou právě pro vás.

    Proč právě pěny? Jsou lehoučké, takže pleť nijak nezatěžují. Jsou šetrné, a tedy vhodné i pro citlivou pleť. Zároveň hydratují, pokožku zjemňují a regenerují. To je hned několik důvodů, proč je vyzkoušet. Která od nás získala jedničku?

  • Čisticí pěna s kouzelnou lískou Le Chaton, 248 Kč (100 ml), koupíte na www.kosmetikacapri.cz

    Odličovací pěny jsem se vždycky tak trochu bála hned ze dvou důvodů. Zaprvé jsem měla pocit, že "jenom" nějaká pěna pleť pořádně nevyčistí, a zadruhé jsem byla přesvědčená, že mou pleť vysuší. V obou případech jsem se spletla. Pěna opravdu dokázala make-up a ostatní nečistoty hezky smýt, a pleť navíc nebyla vůbec suchá, ale naopak hezky hydratovaná a projasněná. Pokud ohledně čisticích pěn váháte stejně jako já na začátku, tuhle vám doporučuji všemi deseti. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Micelární čisticí pěna pro všechny typy pleti Eucerin, 349 Kč (150 ml), koupíte v síti lékáren

    Ještě se asi nestalo, že by mě nějaký produkt od této značky zklamal. Vodička se během vteřiny změní na pěnu, která je opravdu jemňoučká, bez jakékoliv parfemace, takže vám pleť nijak nepodráždí. Přestože se jedná opravdu o jemný produkt, pleť krásně vyčistí a hlavně jsem po něm neměla pocit žádného nepříjemného stažení. Po umytí byla pleť vždy čistá a krásně jemná. Není to nejlevnější produkt, ale zato své pleti dopřáváte opravdovou kvalitu. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Jemná čisticí pěna pro všechny typy pleti Nuxe, 390 Kč (150 ml), koupíte na www.notino.cz

    Tato pěna má krásnou jemnou vůni, která mě uchvátila hned na úvod. Bála jsem se, že kvůli parfemaci by mohla pleť vysušovat, ale nic takového se nestalo. Mám citlivější pleť a tuto pěnu snesla velmi dobře. Oceňuji praktické balení s pumpičkou, díky které nanesete produktu tak akorát. Hravě si poradí s řasenkou a snese ji i citlivé oční okolí.

    Známka jako ve škole: 1

  • Okysličující odličovací pěna Jonzac, 359 Kč (150 ml), koupíte v síti lékáren

    Při testování odličovací pěny Jonzac mě překvapila především její neuvěřitelná jemnost, díky které jsem si péči o obličej vyloženě užívala. Příjemné byly i jemná vůně a osvěžující pocit, který způsobuje obsažená termální voda, jež zároveň okysličuje pleť. Ta byla po ošetření navíc krásně hebká. Po umytí je třeba pleť ještě dočistit micelární vodou či tonikem před následnou další péčí, na druhou stranu zatím jsem se nesetkala s žádnou pěnou, která by dokázala make-up odstranit na 100 %.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Čisticí pěna pro problematickou pleť Saffee, 379 Kč (200 ml), koupíte na www.notino.cz

    Pěnový čistič se zařadil do mé běžné denní rutiny v péči o pleť. Nejdříve mi přišlo, že je moc jemný, když rovnou zabořím obličej do pěny. Ale nakonec jsem si to zamilovala, především když se ukázalo, že čistí stejně dokonale jako jiné mýdlové čističe. Tento je speciálně vytvořen pro problematickou pleť, kterou zbavuje mastnoty. Předchází tím ucpávání pórů a černým tečkám. Je mi sice přes čtyřicet, ale moje pleť se v některých partiích stále hodně mastí, a tak se tímto snažím s tím bojovat. Přestože pěna odmašťuje, tak nezanechává pocit suché pleti. Produkt je bez parfemace.

    Známka jako ve škole: 1

  • Čisticí pěna pro suchou a citlivou pleť Ziaja, 139 Kč (150 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz

    Tato pěna je určena pro citlivou pleť a nevysušuje pokožku. To je opravdu příjemné, že po umytí nemáte pleť nepříjemně staženou. Obsahuje koncentrovanou směs zvlhčujících laktátů a ochranný inulin, zklidňující provitamin B5 a extrakt ze světlíku lékařského. Pěna krásně voní a je nádherně jemná, je to jako zabořit obličej do šlehačky. Pleť je po použití opravdu čistá.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...