Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tantra: Krok za krokem k nejžhavějšímu sexuálnímu zážitku vašeho života

  • 2. května 2023 | 06:00

    Když se řekne tantrický sex, tak spousta lidí jen protočí panenky a představuje si něco jako šamanský rituál, který provádějí jen ezoblázni. Tento druh sexu je mnohdy nepochopen a nemusíte být věřící, superflexibilní ani extrémně duchovně založení, abyste do něj pronikli.

    Možná je tantrický sex klíčem k nejžhavějšímu sexuálnímu zážitku ve vašem životě. Kdo by nechtěl vyzkoušet celotělové orgasmy a euforické pocity? Vše, co potřebujete, je otevřená mysl a ochotný partner.

  • Co je to tantra?

    Nemůžeme odsuzovat něco, o čem nic nevíme. Proto by se mělo začít u počátku, tedy u otázky: Co je to vlastně tantra? Doslova v překladu to slovo znamená propletený cop, což je taková metafora, v podstatě to popisuje splétání nebo spojení tantrických nauk k dosažení osvobození a osvícení, tedy vyššího stavu vědomí. Předpokládá se, že tyto texty a praktiky byly vyučovány božstvy a vznikly v hinduismu v polovině prvního tisíciletí našeho letopočtu. My jsme si zase samozřejmě vytvořili jistou zkratku. Zatímco starověké tantrické tradice trvají staletí, na Západě je historie mnohem kratší. Mnozí naše pojetí nazývají „neotantra“. Je to moderní přístup k tantře, který se zaměřuje na léčení traumatických bloků, hluboké propojení s vlastním tělem a emocemi a na práci se sexuálními energiemi.

    Video se připravuje ...
    Sex koučka radí: Takhle má vypadat správná masáž prsou! • VIDEO: Eva Fraňková, Lukáš Červený

  • Co je tedy tantrický sex?

    Tantrický sex je sex, jehož cílem není dosažení orgasmu, i když vyvrcholit samozřejmě můžete. Tantrický sex přistupuje ke spojení dvou lidí mnohem citlivěji, jeho cílem je posílit pocit propojení, intimity a potěšení z blízkosti a dotyků toho druhého. Tantrický sex žije přítomným okamžikem a užívá si každou minutu, každou vteřinu teď a tady, nevytyčuje si žádné cíle, nemá žádné ambice – jediné, co existuje, jste vy dva a vaše propojení. Jak tedy s tantrickým sexem začít? Tady je pár tipů a triků, jak na to!

    Video se připravuje ...
    Julie Poupětová radí jak být skvělou milenkou • VIDEO: Majka Dvořáková

  • Nálada

    Tantrický sex je o probuzení smyslů, a to všech, které máme. Sluch můžeme podpořit podkresovou hudbou, která nesmí odvádět veškerou pozornost, ale má jen dokreslovat prostředí "milostného kokonu". Také čich je důležitým smyslem, takže si můžete zapálit vonné svíčky, připravit olejíčky. Chuť afrodiziak se promítne v celkovém obraze. Ztlumení světel bude zase příjemné našemu zraku a jemný dotek hebkých polštářů pomůže zbystřit vnímání doteků.

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Tantra je masturbace za čtyři tisíce • VIDEO: BPŽ

  • Meditace

    Tantrický sex si vyžaduje soustředění na přítomný okamžik a k tomu nám může pomoct meditace. Pokud jste v tomto ohledu začátečníci, můžete si klidně stáhnout aplikaci do telefonu nebo se podívat na nějaký tutoriál na webu, který vám ukáže, jak na to.

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Mají české ženy a muži problém se sexualitou • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Koupel

    Skvělý prostředek, jak se uvolnit a dostat se do té správné uvolněné nálady, je koupel. Teplá voda smyje starosti všedního dne a nastolí moment relaxace, která je tolik potřeba. Koupel si můžete užít sama nebo s partnerem a nezapomeňte použít vonný olej nebo sůl, které vzbudí důležité smysly. Teplá voda pomáhá uvolňovat autonomní nervový systém, protože nám připomíná pobyt v děloze.

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Masáž penisu v praxi a jak na to • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Dýchání

    Naučit se správně dýchat, to je věda, ale když se dokážete naladit při své vlastní meditaci, zkuste to jen posunout o krůček výš – cvičením harmonizovaného dýchání, které zahrnuje synchronizaci dechu s dechem vašeho partnera. Sedněte si proti partnerovi a poslouchejte, jak dýchá, nalaďte se na jeho rytmus a nebojte se dýchat nahlas. Někdy se dokonce mohou výdechy a nádechy změnit až ve sténání.

  • Oční kontakt

    Mnoho z nás při sexu zavírá oči, noříme se sami do sebe. V tantrickém sexu je ovšem důležitý právě oční kontakt. Je krásné hledět do očí svému partnerovi při sexu a bývá to mnohdy velmi sexy a rajcovní. Také ovšem dlouhé oční kontakty vytváří pocit, že jsme v bezpečí právě s tím člověkem, se kterým právě teď jsme, a říkají našemu autonomnímu nervovému systému, že se může uvolnit a prožívat přítomný okamžik.

  • Masáže

    Masáž a doteky jsou pro vzájemné propojení velmi důležité. Masáže joni a lingam jsou velmi specifické. Možná se vám bude zdát, že je to jen uspokojení toho druhého rukou, ale v tantrickém sexu mají tyto masáže mnohem hlubší význam. Joni představuje ženský reprodukční orgán a je symbolem pro hinduistickou bohyni Šakti, zatímco lingam představuje mužský reprodukční orgán a je symbolem hinduistického boha Šivy. Masáže mají přivést energii a životní sílu zpět do genitálií, léčit traumatické bloky a probouzet blaženost. Masáže jsou prováděny velmi pomalu, pozornost se věnuje každé části pohlavního orgánu a jeho nejdrobnějším zákoutím a záhybům. Dobré je používat masážní oleje nebo lubrikační gel, aby nedošlo k nežádoucímu podráždění. Cílem obou typů masáží je duchovní propojení a pouto, ne nutně dosažení orgasmu, ale i to je možné. Oba partneři přijímají i dávají.

  • Očekávání

    Zbavte se očekávání, protože ta vás budou brzdit. Důležité je přijímat jakékoli pocity, které ve vás blízkost a dotyky partnera vyvolají. Někdy to mohou být nadpozemsky krásné orgasmy a jindy se ve vás mohou uvolňovat emoce, které jste dlouho držela v sobě. Je také důležité umět otevřeně komunikovat a sdělovat si navzájem své pocity.

  • Pozice jab–jam

    Pokud jste tantričtí začátečníci, potom tato poloha bude tím nejsnadnějším prvním krůčkem. V překladu znamená tato poloha matka–otec, je to krásná pozice pro kultivaci pocitu spojení, protože fyzicky srovná všechny hlavní spojovací body, což jsou genitálie, srdce a oči nebo mozek. Do této polohy se dostanete tak, že se posadíte čelem proti partnerovi, zkřížíte nohy za jeho zády tak, že mu budete sedět téměř na klíně. Tato pozice vám umožňuje položit ruku na srdce vašeho partnera (aktivovat jeho srdeční čakru), cvičit synchronizaci dechu a dívat se jeden druhému do očí.

Diskuse ke článku
.