Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pět let pohřešovaný kocour se v Británii nakonec našel na ropné plošině

ilustrační foto
 (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK - 
25. dubna 2022
16:56

Pět let pohřešovaný kocour se ve Skotsku nečekaně vrátil k původním majitelům. Zvíře objevili pracovníci na ropné plošině v Severním moři, kam se zřejmě dostal v lodním kontejneru.

Předtím tento kočičí dobrodruh s jedním okem léta udržoval úzké vztahy se zaměstnanci věznice ve městě Peterhead, kteří ho krmili zbytky z kantýny. Napsal o tom server BBC.

Ve věznici dostal černý kocour jméno Jednooký Joe. Lidé z útulku, kteří nalezence z plošiny převzali, ale zjistili, že je očipovaný, jmenuje se Dexter a zaběhl se už před pěti lety. Byli tak schopní kontaktovat původní majitele a kocoura jim vrátit.

Záchranářka Aimee Findlayová, která se o kočku starala, uvedla: „Jsme moc rádi, že o něj bylo po dobu jeho pohřešování dobře postaráno, ale ještě větší radost jsme měli z toho, že jsme ho mohli spojit s jeho původní majitelkou.“

„Vždycky to byl tulák. Zmizel před několika lety a od té doby jsme neměli tušení, kde je. Rozhodně jsme nečekali, že se k nám zase vrátí,“ řekla majitelka Bridie Dortaová. Dále doufá, že se jí podaří udržet Dextera v kontaktu s jeho fanoušky ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi