Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejdřív zlomená páteř a rozdrcená mícha: Sympatická Australanka (29) je po strašném úrazu modelkou

Autor: rix - 
17. května 2022
21:04

Emma Careyová z Austrálie v roce 2013 prožila doslova noční můru. Na dovolené s přítelem ve Švýcarsku se rozhodla pro asistovaný skok padákem. Ten se jí a jejímu instruktorovi ale neotevřel. Muž, který let řídil, omdlel. Ačkoli zamotaný padák napůl fungoval, oba dopadli tvrdě na zem. Emma to odnesla především dvojitou zlomeninou páteře a poraněnou míchou. Po nekonečných letech bolestivých rehabilitací se ale nakonec prošla po molu pro modelky.

Byl to teprve pátý den jejího zámořského dobrodružství, když se rozhodla seskočit padákem ve Švýcarsku. Jak uvedla, ze seskoku nebyla vůbec nervózní. To ale ještě netušila, jaká ji potká hrůza. Seskok se vůbec nepovedl. Hlavní a nouzový padák se do sebe zamotaly. A aby toho nebylo málo, šňůry přiškrtily jejího instruktora, který ztratil vědomí.

„Celou dobu byl v bezvědomí, nemohla jsem mu nijak pomoct,“ vzpomínala Emma na obrovské drama. Dvojice dopadla na zemi takovou rychlostí, že si Australanka byla jistá, že nemůže přežít. Přistála na břiše a instruktor na ní. Když se pokusila vstát, aby mu pomohla, uvědomila si, že nemůže hýbat nohama. „Tohle je ten největší strach, jaký jsem kdy v životě měla, nevěděla jsem, že je možné cítit tolik emocí a myšlenek najednou,“ popsala na svém blogu. Na dvou místech měla zlomenou páteř a stejně tak pánev. Do toho si vytloukla všechny zuby a měla poraněnou míchu.

Ve Švýcarsku a poté v Austrálii musela Emma podstoupit dlouhé čtyři měsíce pobytu v nemocnici. „Bylo mi řečeno, že je velmi pravděpodobné, že už nikdy nebudu chodit,“ vyslechla si od doktorů drsný verdikt. Jako by ale při ni stáli všichni svatí. „Měla jsem neuvěřitelné štěstí a nakonec se mi začal vracet pohyb do nohou a s každým dalším týdnem se mi vracelo více a více funkcí,“ vysvětlila sympatická Australanka.

Po roce naprosto šokovala všechny své lékaře. Opět se postavila na nohy. Ačkoli v nich má málo citu a stále kulhá, je to jako zázrak. Jak uvedl deník Daily Mail, trable ale jakoby se jí lepily na paty. V roce 2017 si tak ošklivě pořezala nohu, že jí hrozila amputace. 

Emma opět nemohla chodit a posadila se zpět na invalidní vozík. Na tom nakonec strávila další rok. V roce 2018 si pak vestoje přetrhla vaz v kolenu. „Žena, která spadla z nebe,“ jak se jí říká na sociálních sítích, se ale nikdy nevzdala a nedávno se zúčastnila modelingové akce Adaptive Fashion Show, kde se po mnoha neštěstích postavila na molo. „Mám úplně nový pohled na život a vážím si ho,“ dodala.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi