na 20 tisíc trsajících nadšenců si užilo letošní nabídku festivalu Metronome Prague, a ten směřuje k návštěvnickému rekordu. Hvězdou čtvrtečního, prvního večera festivalu byl bez pochyb australský zpěvák Nick Cave (64).

19 pecek

Srdce tuzemských fanoušků dobyl už vyprodanými koncerty v letech 1992 a 1993 v pražské Lucerně. Hitem, který boural hitparády, byla třeba skladba Where The Wild Roses Grow, již nazpíval s Kylie Minogue. Nebylo přitom jasné, zda dorazí – v květnu mu totiž zemřel druhý syn (†31). V Holešovicích s kapelou odehráli 19 skladeb, začali písní Get Ready for Love z roku 2004, ve které vyzývá: Připravte se na lásku!

Sobota

Festival končí v sobotu. Závěrečný z třídenního festivalu představí kupříkladu indie-popovou kapelu Balthazar, která koncertovala po celé Evropě i USA. Tuzemského publiku je určitě povědomý DJ Wich a Maniak, docela nejinak je tomu i u zpěvačky Lenky Filipové vystupující pod pseudonymem Lenny. Velký comeback slibuje plzeňská kapela Alice, v níž vystoupí i Dan Bárta.

Hlavní lákadlo dne? Nepochybně elektroničtí klasikové Underworld. Vyjma nich dojde i na nevšední představení kapely Mig 21 se šedesátičlenným Orchestrem Národního divadla. Představí se rovněž hip hopová senzace poslední doby - Flohio.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Zástupci Colours, Rock For People, Metronome a Hradů CZ o létě 2021.  Jiří Marek

Fotogalerie
62 fotografií