Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Trable prince Charlese: Přijal miliony od rodiny bin Ládina?!

Autor: ČTK - 
31. července 2022
13:21

Charitativní fond britského prince Charlese dostal od nevlastních bratrů zakladatele teroristické sítě Al-Káida Usámy bin Ládina dar ve výši jednoho milionu liber (29 milionů korun). Napsal to v neděli bulvární deník The Sun. Dar potvrdila i Charlesova kancelář. Podle ní s darem souhlasili správci fondu, což ale deník rozporuje. Podle listu naopak Charlese jeho spolupracovníci od přijetí částky odrazovali.

Podle informací deníku Charlesův charitativní fond obdržel finance v roce 2013 od bratrů Bakra a Šafíka bin Ládinových. Oba jsou nevlastními bratry zakladatele teroristické sítě Al-Káida, neexistují však žádné poznatky, že by byli zapojeni do teroristických aktivit. Podle deníku The Times se Charles setkal ve svém londýnském sídle s jedním z bratrů, Bakrem, v roce 2013, dva roky po zabití Usámy bin Ládina americkými speciálními silami.

Podle deníku The Sun vedení fondu Charlese od přijetí částky odrazovalo. Charlesova kancelář naopak tvrdí, že dar schválilo všech pět správců fondu a nikoliv samotný nástupník britského trůnu. Podle kanceláře se tak stalo po důkladném prošetření dárců. To potvrdil i šéf fondu Ian Cheshire.

Za poslední měsíc je to už podruhé, co Charles čelí kritice kvůli darům pro své nadace. Na konci června deník The Times zveřejnil informaci, že Charlesova charita přijala v hotovosti tři miliony dolarů (74 milionů korun) od bývalého katarského premiéra šajcha Hamada bin Džasíma bin Džabra Sáního. Dary vyplacené v letech 2011 až 2015 byly podle Charlesova mluvčího zcela legální. Samotný Charles později prohlásil, že by tak vysoké sumy dnes v hotovosti nepřijal.

Video  Největší královské skandály  - Videohub
Video se připravuje ...

 

horaIysa ( 31. července 2022 14:14 )

Seš si jist, že reaguješ pod správnym článkem?

fido2 ( 31. července 2022 14:04 )

Řekla jen to, co si ostatní pokrytci mysleli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání