Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Panika a hysterie turistů na Tenerife: Fronta, zběsilý úprk a boj o lehátka!

Autor: štt - 
16. srpna 2022
10:07

Britští turisté mezi sebou svedli boj o místa na lehátkách. Záběry pořízené ve španělském letovisku Tenerife ukazují davy turistů snažící se za každou cenu ukořistit nejlepší místo k opalování. Nejedná se však o nic výjimečného, ale spíše o již zavedenou tradici.

Teploty na jihu kontinentu atakují hranici 40 °C a miliony turistů migrují ve snaze se zchladit u moře. Kvůli obsazení lehátka vstávají již za ranního rozbřesku, aby byli na pláži jako první. U soukromých pláží se ráno tvoří dlouhé fronty, kde někteří čekají i hodinu a půl před otvíračkou, napsal Daily Mail.

Obecně totiž platí, že ručník položený na plastovém lůžku platí jako celodenní rezervace. Ne všichni však toto nepsané pravidlo, které se údajně rozšířilo z Německa po celé Evropě, respektují, a proto dochází k častým potyčkám.

Jednu z takových bouří u bazénu ve čtyřhvězdičkovém hotelu Spring Hotel Bitacora v Playa de las Américas zaznamenala náhodná svědkyně a zveřejnila ji na TikToku. Chloe Turnerová k videu napsala: „Tak jsem na Tenerife. Všichni zde bojují o místo na opalování.“ Stejná situace se dle jejích videí opakovala každé ráno.

Video  Boje o místo k opalování jsou ve španělském Tenerife na denním pořádku.  - TikTok / @chloeturner_1
Video se připravuje ...

zuzakirsch ( 17. srpna 2022 02:57 )

Doplnění... Dvě domluvená *** a šest lehátek...

zuzakirsch ( 17. srpna 2022 02:54 )

Já bych doporučila uspořádat každodenní aukce o lehátka a místa by dostaly nejvyšší nabídky... Mimochodem, to hovado vpravo, co tam během dvou vteřin nacházelo ručníky na tři lehátka, je na pěst.

viho ( 16. srpna 2022 22:06 )

Pláže jsou dnes docela nebezpečné. Buď jsou znečíštěné, nebo tam jsou žraloci, a nebo obzvlášť na Kanárských ostrovech se po nich honí opálení kluci s pohraničníky. Hotelový bazén je určitě lepší, ale pokud hotel nedokáže zorganizovat takovou základní věc jako je rezervace lehátek, tak je lepší asi nikam nejezdit.

agent ( 16. srpna 2022 20:55 )

šašci

levandulova ( 16. srpna 2022 19:20 )

Tvl to jsou d.e.b.i.o.v.e

Zobrazit celou diskusi