Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Studie ukázala, kolikrát musíte mít sex, abyste otěhotněla! Hraje v tom roli i poloha?

  • 2. listopadu 2022 | 06:00

    Možná jste právě ve fázi, kdy se snažíte o početí potomka, ale stále se vám to nedaří. Nejste rozhodně sami, tímto problémem trpí zjevně značná část populace. Sexuální akt je u většiny živočichů provozován výhradně k početí, my tvoříme výjimku.

    My sex provozujeme, protože se nám to líbí a přináší nám to krásné chvilky s partnerem, také nádherná vyvrcholení, jež nás rozzáří jasnými výbuchy ohňostrojů vášně. Pokud ale máme sex jen kvůli početí, přestává to být legrace. Jak to s tím plozením tedy je?

  • Studie

    V průměru mají páry, které se pokoušejí o mimino, sex osmasedmdesátkrát od okamžiku, kdy se snažením začnou, do okamžiku, kdy dosáhnou pozitivního výsledku. Těchto sedmdesát osm pokusů je rozloženo do sto padesáti osmi dnů neboli přibližně šesti měsíců. Studie zkoumala téměř tisíc dvě stě rodičů a zjistila, že většina párů má sex třináctkrát měsíčně, když se snaží otěhotnět. Řekli byste si možná: fíha, tolik sexu může být vážně zábava... Jenže jak bylo řečeno výše, s pokusem o otěhotnění přicházejí určité úzkosti. Mnoho lidí dokonce připustilo, že mít sex a snažit se otěhotnět je fakt fuška. Třiačtyřicet procent lidí pociťovalo neskonalý tlak na výkon a obávalo se, že to nikdy nezvládne.

    Aby sex při pokoušení se o otěhotnění nesklouzl k tomu, že se budete cítit jako před zkouškou ve škole nebo při důležité prezentaci v práci, tedy úplně vystresovaní, odborníci radí soustředit se jeden na druhého. Úplně vypustit myšlenky na dítě.

    VIDEO: Co je ovulace a jak poznat, že probíhá?

    Video se připravuje ...
    Co je ovulace a jak poznat, že probíhá? • VIDEO: Videohub

     

  • Poloha a četnost

    Někteří lidé si myslí, že početí závisí na sexuální pozici. Nejoblíbenější polohou je misionářská, kterou praktikují tři čtvrtiny párů, následuje poloha zezadu, kterou si oblíbilo šestatřicet procent lidí. Podle mnoha odborníků by páry při snaze o početí neměly mít sex více než jednou denně. Ačkoli by se mohlo zdát, že když na to skočíte jako králíci, že budete mít lepší šance na otěhotnění, ve skutečnosti příliš častý sex může snížit počet zdravých spermií. Míra pravděpodobnosti početí tak byla vyšší u párů, které měly sex každý jeden až druhý den.

    VIDEO: Sex v těhotenství? Vyvracíme mýty, lékaři ho doporučují!

    Video se připravuje ...
    Sex v těhotenství? Vyvracíme mýty, lékaři ho doporučují! • VIDEO: Videohub

  • Ovulace

    Ovulace je to kouzelné slovíčko, které pojmenovává nejplodnější dny v ženském cyklu. Během ovulace vaječník uvolňuje zralé vajíčko. To se dostane dolů do vejcovodu a cestuje do dělohy. Na této cestě je tak nejpravděpodobnější, že se vajíčko setká se spermií a dojde k oplodnění. Spermie mohou žít v těle ženy asi pět dní. Takže když se snažíte otěhotnět, vaším cílem by mělo být mít živé spermie ve vejcovodech, když ovulujete.

Diskuse ke článku
.