Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Šokující seriál poodhalil pozadí vzniku Chippendales: Vražda a dvě sebevraždy striptérských magnátů!

Autor: štt - 
12. ledna 2023
05:00

Když se řekne striptýz, většina lidí si představí zakouřený bar s malým jevištěm, na kterém se pomalu svlékají tanečníci či tanečnice. Málokoho však napadne, že za zábavou pro dospělé může stát tvrdý konkurenční byznys. Odlišný pohled na svět nočních klubů přináší nový truecrime seriál Welcome to Chippendales.

Příběh podle skutečných událostí nové osmidílné série se odehrává v 80. letech v Los Angeles. Hlavní postavou je americký podnikatel indického původu Somen „Steve“ Banerjee, kterému se podaří zbohatnout díky prosté myšlence. Jako jeden z prvních si totiž uvědomí, že v Kalifornii se nachází dostatek bohatých žen, které jsou ochotny si za příjemnou mužskou společnost značně připlatit.

Dosáhnout nebývalého úspěchu se Steveovi podaří díky spolupráci s promotérem Paulem Sniderem. Spolu vymyslí koncept luxusního nočního klubu včetně charakteristické uniformy pro své zaměstnance. Pohlední tanečníci, ale i barmani nosili po vzoru zajíčků z Playboye motýlky, manžety a spandexové kalhoty, jak uvádí server menshealth.com. Snider ale poměrně brzy nato spáchá sebevraždu a předtím ještě zavraždí svou pohlednou partnerku.

Za neopakovatelnou show, jíž toužily zhlédnout tisíce žen, stál choreograf Nick De Noia, poslední z trojice zakladatelů Chippendales. S jídlem roste chuť a o penězích to platí dvojnásob. Nick se po neshodách se Stevem rozhodne rozjet vlastní byznys, ale pod stejnou značkou. Zrada se však mezi partnery neodpouští.

V roce 1987 police najde Nicka mrtvého v jeho newyorské kanceláři. Neznámý útočník šestačtyřicetiletému muži prožene kulku hlavou. Vyšetřovatelé po vrahovi pátrají dlouhých sedm let, než pravda vyjde na povrch.

V roce 1994 se Steve přizná k přípravě vraždy svého bývalého přítele. Spolu s tím je obviněn z vydírání a pokusu o žhářství v jedné losangeleské restaurací. Podle rozsáhlého federálního vyšetřování měl Steve zorganizovat vraždu i dalších tří bývalých spolupracovníků, kteří se rozhodli založit vlastní noční klub. Chamtivý podnikatel nesnesl jakoukoliv konkurenci a své impérium chtěl hájit i za tu nejvyšší cenu.

Steve nakonec za své hrůzné činy spravedlnosti nečelil. Po přiznání viny za nájemnou vraždu spáchal majitel Chippendales v říjnu 1994 sebevraždu ve vězeňské cele v centru Los Angeles. O svém rozsudku se tak nikdy nedozvěděl.

Video  Seroš X: Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera  - Reflex.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání