Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Námořníci objevili »loď duchů«: Před lety se potopila v bermudském trojúhelníku!

Autor: rc - 
9. ledna 2023
16:00

Šokující objev učinili dva námořníci nedaleko Bermud. Uprostřed Atlantského oceánu objevili „loď duchů“. Objev záhadné lodi a následný průzkum jejích útrob natočili na video. Ačkoliv k objevu došlo už v roce 2013, teprve nyní jej publikovali na sociální síti YouTube a video strhlo poprask. Podle všeho se totiž jedná o loď, která se údajně měla potopit poblíž záhadného bermudského trojúhelníku!

Námořníci Matt Rutherfod a jeho kolega z Ocean Research Project se plavili na lodi v Atlantském oceánu, když uviděli bílou jachtu. Všimli si, že plachta lodi není nahoře a zdálo se jim, že něco není zcela v pořádku. Rozhodli se proto, že se k lodi přiblíží.

Motor jachty neběžel a na první pohled vypadala opuštěně, a tak Rutherford šel loď prozkoumat. „Nemám ponětí, co je uvnitř, půjdu to prohledat a doufám, že nenajdu žádná mrtvá těla nebo tak něco,“ uvádí Rutherfod ve videu, které se před pár dny objevilo na YouTube, ačkoliv k nálezu lodi došlo už v roce 2013.

„Žádná mrtvá těla, díky bohu,“ říká Matt s úlevou a všímá si, že v kabině zůstalo oblečení a poházené věci. Posádka tedy zřejmě podle něj opouštěla loď ve spěchu. Navíc poznamenal, že loď našli uprostřed oceánu.

Být na palubě tak opuštěné lodi bylo prý děsivé. „Části stropu na některých místech spadly, některé zásuvky zůstaly pootevřené, bylo slyšet šplouchání vody. Byla to prostě ta nejstrašidelnější věc. Vypadalo to tam šíleně, jako by tu loď uprostřed něčeho opustili,“ dodává.

Případu „lodi duchů“ se rychle chytili nadšení online detektivové, kteří poznamenali, že by se mohlo jednat o loď Alana McGettigana z Royal Irish Yacht Clubu. Podle britského deníku Daily Mail se McGettigan v únoru roku 2013 plavil se svou posádkou na Bermudy a Antiguu, ovšem při plavbě je zastihla bouřka a došlo k poškození lodi, a tak posádka volala o pomoc. Zachránilo je řecké nákladní letadlo. K potopení lodi podle infomrací deníku Daily Star mělo dojít nedaleko bermudského trojúhelníku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi