Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka Kristýna baví celou Austrálii: S přítelem na skútru převážela gigantickou televizi!

Autor: Lukáš Štěrovský - 
4. ledna 2023
17:18

Virální video o páru, který v australském Darwinu na skútru s velkým umem převážel obří televizi a o kterém jsme informovali, má nečekanou dohru s českou tečkou. Žena z videa je Češka, která o svátcích chtěla koukat na tuzemské pohádky!

Jak se Češka Kristýna (31) vlastně dostala do Austrálie, Blesku vysvětlila čtenářka Lucie C. „Byly jsme po léta nejlepší kamarádky. Hrály jsme spolu v divadle a dělaly modeling. Dokonce jsme se spolu podílely na komparzu pro televizi a fi lm spoustu let po celém Česku,“ napsala nám Lucie. Rodilá Brňačka Kristýna se podle ní vydala k protinožcům za prací a už tam zůstala, aktuálně pracuje pod jménem Christine Nobles jako fotografka a vizážistka.

Ani muž z videa, který skútr řídil, nepochází z Austrálie. Jde o Kristýnina přítele, Poláka z Lublinu Michala (39). Pár tvoří třetím rokem – potkali se během koronavirové pandemie, když Michal, jinak pracující jako horník ve zlatém dole na severu Austrálie, kvůli zavřeným hranicím nemohl vycestovat z města.

Na Štědrý den

Příběh s odvozem televize se odehrál přesně 24. prosince. „Michal a Kristýna jeli do obchodu Officeworks pro zakoupenou televizi,“ popisuje jejich kamarádka Lucie. „Tam jim ale nabídli odvoz až za víc než týden. Protože chtěli o svátcích koukat na české a polské pohádky, museli si poradit jinak,“ vysvětluje čtenářka Blesku s tím, že pár se snažil zavolat si Uber, ale řidič je odmítl převézt kvůli velikosti televize, přece jen šlo o přístroj s uhlopříčkou 165 cm.

Nemají auto

„Zbývalo jim jít pěšky nebo použít jejich milovaný skútr. Auto totiž nevlastní,“ říká. Televizi nakonec převezli jako profíci a doma pak celý týden strávili sledováním pohádek a bavili se tím, jak jejich fotka na »mopedu « oblétla celý svět,“ dodává s úsměvem Lucie.

Inspirovali se v Asii

O celosvětovou publicitu jejich kousku se postaral místní list The Mango Inquirer. Jeho status se přes Reddit rozletěl za oceán a přes britský Daily Mail vzbudil pozornost Blesku. „Kdyby tak jen tušili, o koho jde,“ komentovala Kristýna, když se k ní článeček dostal od přátel e-mailem. S Michalem prý převoz televize na skútru nepovažovali za něco výjimečného nebo riskantního. „Prostě jsme si koupili telku a dovezli si ji domů,“ culí se Michal.

„Já na skútru denně vozím tašky s nákupy, takže mi přišlo úplně přirozené naložit i tu bednu s televizí. Prostě jsme jeli a viděli spoustu lidí kolem, co se smáli se a mávali nám,“ dodává Kristýna s tím, že v domácnosti dvou fi tness fanatiků jsou jen dvě motorky a právě skútr. „Hodně jsme cestovali po Asii a tam je takový způsob přepravy normální. Naší inspirací bylo, co jsme zažili na Bali,“ upřesnil Michal.

Video  Opilec na skútru nadýchal v Brně přes 4 promile  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

 

vosavopruz ( 6. ledna 2023 17:54 )

australské město Darwin,tam je všechno možné

Martin Koutný ( 6. ledna 2023 16:44 )

Taky jsem tě nahlásil. Tvůj komentář potlačuje svobodu projevu

Zobrazit celou diskusi