Harry ve své knize Spare (Náhradník), která se ve Španělsku nedopatřením dostala do prodeje již pět dní před jejím oficiálním datem vydání 10. ledna, odhaluje kde co. Nešetří krále, královnu, bratra ani švagrovou, a popsal dokonce, jak přišel o panictví se starší ženou na poli za hospodou. 

Kromě toho prozradil také nepříjemný zážitek, který ho potkal v roce 2011. Princ se tehdy v rámci charitativního projektu zúčastnil 320 kilometrového pochodu na Severní pól za doprovodu několika vojáků zraněných v Afghánistánu. Během 13denní túry se tehdy díky nim podařilo vybrat 2 miliony liber, tedy téměř 55 milionů korun na dobročinné účely. 

Dobrý skutek se ale neobešel bez příslovečného potrestání. Harry totiž utrpěl omrzliny tváří, uší, a dokonce i penisu. Když potom jen o pár týdnů později stál 29. dubna vedle svého bratra Williama na jeho svatbě, zranění intimních partií ho stále ještě trápilo. 

„Zatímco uši a tváře už se hojily, penis ne. S tím byl největší problém,“ popsal. S genitáliemi musel nakonec za lékařem, všechno ale prý dopadlo dobře.

Princ také popsal, jak se jeho tatínek Karel III. (74) soustrastně vyptával na omrzlé tváře a uši. „Stálo to úsilí nesdílet příliš mnoho informací a neříct mu i o mém stejně citlivém penisu,“ prozradil Harry, který zároveň otevřeně přiznal, že je obřezaný. Média přitom v minulosti mylně informovala, že obřezaný být nemá.

„Jak všichni říkají, maminka to zakázala, a i když je pravda, že pravděpodobnost omrznutí je mnohonásobně větší, pokud nejste obřezaný, ty historky nejsou pravdivé. Obřezali mě jako miminko,“ uvedl Harry. 

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan v dokumentu, který bude bolet! Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Fotogalerie
70 fotografií