„Moje babička zemřela Vánoce. Bylo to náhlé a nečekané pro všechny, včetně jí samotné. Strávila poslední dny pečením vánočního cukroví a uklízením bytu. Koupili jsme pro ni vánoční dárky a těšili se, jak budeme pít čaj a ochutnáme její cukroví, které nikdy nebylo stejné, protože milovala experimentování v kuchyni příliš na to, aby jen dodržovala recept,“ prozradila na facebooku zpěvačka Irglová.

Na cukroví i na čaj z hrnečku, co se i přes letité používání dochoval jen s pár odštípnutími nakonec došlo, jen bohužel už bez babičky. „Mohli jsme se s ní rozloučit v nemocnici, pár hodin předtím, než zemřela. Tu noc jsem ji potkala ve svých snech, kde jsem jí pomáhala se připravit na cestu a dělala jsem si starosti, že ji nemůžu doprovodit, aniž bych našla někoho, kdo by mi pohlídal děti. Myslím, že už tehdy cestovala do světa duchů, tedy na místo, kam jsem ještě neměla přijít. Ráno jsem se probudila, abych vyslechla zprávu o jejím odchodu, něco, co jsem už věděla a cítila ve svém srdci, jak jsem tak tiše ležela v posteli,“ popsala emotivně odcházení blízkého člověka umělkyně. 

Markétu Irglovou pak čekala návštěva babiččina bytu a její přítomnost cítila i tam. „Vím, že smrt není konec a že je tu stále s námi, ale je těžké uvěřit tomu, že už naproti ní nikdy nebudu sedět, neuslyším její hlas.“

Zpěvačka, která spolu s Glenem Hansardem složila píseň Falling Slowly k filmu Once, za níž v roce 2008 dostali Oscara, vzpomínala také na babiččiny ruce v posledních chvílích. Celé ji to teď nutí k zamyšlení. Ale jedno ví jistě – „Láska zůstává“.

Video
Video se připravuje ...

Česká držitelka Oscara Markéta Irglová: S Glenem se dáme ještě dohromady! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
35 fotografií