Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v Paříži: Útočník na nádraží pobodal několik lidí!

Aktualizováno -
11. ledna 2023
10:00
Autor: ČTK - 
11. ledna 2023
08:33

Na pařížském nádraží Gare du Nord ve středu ráno útočník pobodal několik lidí. Policie ho již zadržela, podle některých svědectví na sociálních sítích policisté muže postřelili. Na místě zasahují záchranáři. Motiv činu zatím není jasný. Incident narušil železniční dopravu během ranní špičky.

„Dnes ráno na nádraží Gare du Nord jistá osoba zranila několik lidí. Byla rychle neutralizována. Děkuji bezpečnostním složkám za účinnou a odvážnou reakci,“ napsal na twitteru ministr vnitra Gérald Darmanin.

K incidentu došlo v 06:42 SEČ a policie útok rychle zastavila. Zadržený u sebe neměl žádné doklady a jeho identitu úřady zjišťují, uvedl Darmanin. Dodal, že muž zatím nic neřekl a jeho motivace je nadále nejasná.

Podle stanice BFM TV měl útočník nejspíš malý kapesní nůž. Jeden napadený člověk měl povrchové poranění lopatky, dalších pět mělo lehčí zranění. Policista mimo službu, který zasáhl, vyvázl s lehčím zraněním díky neprůstřelné vestě, píše Le Figaro.

Případ vyšetřuje pařížská prokuratura. Na nádraží dorazila její šéfka Laure Beccuauová a také pařížský policejní prefekt Laurent Nunez a starostka metropole Anne Hidalgová, uvedla AFP.

Gare du Nord je významný dopravní uzel, odkud vyjíždějí příměstské i celostátní vlaky. Je také výchozím bodem mezinárodních linek Thalys do Bruselu a Eurostar do Londýna.

Video  Střelbu u podniku Tepláreň v Bratislavě zachytily kamery.  - JOJ
Video se připravuje ...

 

krtek. ( 11. ledna 2023 10:58 )

Policista mimo sluzbu v neprustrelne vestě? To je tam pridavaji k jizdence na vlak, nebo je to nutna vybava pro cestu vlakem?

Ford Henry ( 11. ledna 2023 09:05 )

Zajímavé že evropani nepobíhají po Africe, Asii a nebodají do lidí. Že by ty snížené emise CO2 v EU v lidech probouzeli nožové dovednosti?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání