Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podnikatel oživil zchátralý letoun: Z boeingu bude luxusní hotel!

Autor: rix - 
11. ledna 2023
17:38

S velmi netradičním nápadem přišel ruský podnikatel Felix Demin. Od aerolinky koupil uzemněný Boeing 737 a postupně ho přeměňuje na honosný hotel. Jak se zdá, půjde o lukrativní a zároveň velmi drahou záležitost. Umístěn bude na ostrově Bali. 

Podnikatel Felix Demin koupil letoun od indonéské společnosti Mandala Air v roce 2021. Samotná aerolinka ukončila činnost o sedm let dříve. Demin má veliký sen. Boeing transformuje v luxusní hotel. A co víc, stojí na překrásném útesu. 

Podnikatel má co dělat. Na projektu již pracuje a podle jeho slov by měl první hosty přijmout už letos v březnu. A půjde o velmi lukrativní záležitost. Aby taky ne. Cena za jednu noc se vyšplhá v přepočtu 163 000 korun. 

Jakmile hosté nastoupí na palubu, skoro ani nepoznají, že jsou v letadle. Interiér by měl být předělaný od základů. Uvnitř nenajdete sedadla ani letecké přístroje. Naopak zde budou dvě luxusní ložnice a přímo na křídle překrásná terasa. A co bude místo kokpitu? Honosná koupelna podobná lázním. 

Pod křídlem a terasou nebude chybět ani bazén s lehátky a bechderoucím výhledem na Indický oceán. „Konstrukčně se jedná o proudové letadlo, ale my ho přeměnili na luxusní hotel,“ chlubil se Denim podle deníku New York Post.

Video  Chesley Sullenberger. Jak hrdina „Sully“ zázračně přistál na řece Hudson bez obětí na životech  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi