Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V italském lese našli mrtvého Čecha (†47): Jeho tělo už se rozkládalo!

V italském lese našli mrtvého Čecha. (ilustrace)
V italském lese našli mrtvého Čecha. (ilustrace)  (Autor: Horská služba ČR/Týdeník policie)
Aktualizováno -
13. ledna 2023
19:40
Autor: ČTK - 
13. ledna 2023
18:57

V lese u italského města Avio, které se nachází v Tridentsku, bylo nalezeno tělo muže s českými doklady. Uvedl to v pátek místní deník il Dolomiti. Podle informací tisku bylo mrtvému 47 let a jeho totožnost italská policie ověřuje u českých orgánů. České ministerstvo zahraničí ČTK potvrdilo, že italská policie kontaktovala generální konzulát v Miláně kvůli nálezu pozůstatků, které by mohly patřit českému občanovi.

Pozůstatky byly podle tisku v pokročilém stadiu rozkladu, což ztěžuje identifikaci. Mrtvoly si všiml kolemjdoucí turista, který zavolal policii. Ta spolu s horskou službou a hasiči vyzvedla tělo ve středu večer.

Italská policie navázala kontakt s českými úřady a snaží se zajistit oficiální identifikaci mrtvého. Není ale jasné, kdy by se tak mohlo stát.

„V tuto chvíli můžeme potvrdit, že italská policie dnes kontaktovala náš generální konzulát v Miláně kvůli nálezu ostatků, u kterých máme indicie, že by se mohlo jednat o českého občana,“ uvedla Mariana Wernerová, mluvčí české diplomacie. „Italské úřady budou v následujících dnech provádět identifikaci a náš generální konzulát zůstává s italskou stranou v kontaktu,“ dodala.

Italská policie také prošetřuje příčiny úmrtí. Vyšetřovatelé se domnívají, že turista spadl během exkurze v okolních horách, kam návštěvníci míří za zbytky opevnění z první světové války. V oblasti bojovala italská armáda proti rakousko-uherským vojskům.

Video  Nedaleko Johannesburgu zemřelo v řece devět lidí při náboženském rituálu  - Twitter
Video se připravuje ...

 

Wells ( 14. ledna 2023 02:41 )

Jestli to není jedna z obětí toho Beringova gangu, ?

Moly28 ( 14. ledna 2023 00:00 )

Takže identifikace teprve proběhne, ale už se ví, že je mu 47 let

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání