Ufňukané memoáry prince Harryho Spare (Náhradník) budí kontroverze a jitří emoce snad u každého, kdo o nich alespoň slyšel. Kniha plná stížností na ostatní členy královské rodiny a ód na Meghan Markleovou, která rusovlasého vévodu ze Sussexu "zachránila" ze zlaté klece buckinghamského paláce, je nyní zdrojem mnoha internetových vtípků, takzvaných memů, co plní sociální sítě. Neodolala jim ani bývalá první dáma Francie a manželka Nicolase Sarkozyho (67) Carla.

Ta na knižní paměti prince Harryho reagovala upravenou fotkou, kde Harryho manželku, někdejší seriálovou hvězdičku, nahradila zpěvačkou a výtvarnicí Yoko Ono (89). Ta byla v minulosti obviňována z nezdravého ovlivňování manžela Johna Lennona (†40), což vedlo údajně k rozpadu celosvětově populární britské skupiny The Beatles - podobně jako nyní je Meghan pokládána za podvratný živel, co odloudil prince z Anglie a od královských povinností k životu za velkou louží do LA mezi "áčkové" celebrity.

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu Petr Macek

Komickou fotomontáž Carla Bruniová-Sarkozyová doplnila textem písničky All You Need Is Love od výše zmiňované kapely a vypustila ji do světa, respektive na instagram, kde ji sleduje na 755 tisíc lidí - a bezostyšně označila i oficiální účet královské rodiny.

Tento příspěvek ale její příznivce rozdělil na dva nesmiřitelné tábory - zatímco některé upřímně pobavil, další jej kritizovali jako rasistický, protože Meghan je mulatka a Yoko Ono zase Japonka. Carla jej proto nakonec ze svého profilu smazala...

Vy se však na něj můžete podívat do naší galerie a posoudit sami, zda choť někdejšího prezidenta skutečně přestřelila, když sexisticky srovnala Meghan a Yoko jakožto zlý ženský element, co jde přes mrtvoly a ničí, co je dobré a funkční, anebo jenom sdílela nevinný vtípek. Dá se totiž předpokládat, že jej Carla sama osobně nevytvořila, pouze zveřejnila.

Fotogalerie
52 fotografií