Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miss genocida? Ruská kráska ignoruje válku na Ukrajině, chlubí se přepychem

Autor: pma, swp - 
18. ledna 2023
19:32

Dvaadvacetiletou Rusku Annu Linnikovou živí již několik let modeling. Loni vyhrála v rodné zemi soutěž Královny krásy, a přihlásila se dokonce do boje o nejcennější korunku Miss Universe 2023, na kterou ale dosáhnout nedokázala. Vlnu kritiky na sebe ale kráska přinesla poté, co na sociálních sítích sdílela svůj okázalý život. Lidé ji kritizují za to, že zatímco Linniková pojídá ústřice a nakupuje v přepychových módních obchodech, ve válce na Ukrajině umírají tisíce lidí a mnoho z těch, co přežívají, nemají ani střechu nad hlavou.

Na Ukrajině se již téměř rok válčí poté, co v únoru loňského roku Rusko zemi násilně napadlo. Podobně jako prezident Vladimir Putin doufá v úspěch v boji, přála si ruská modelka Anna Linniková (22) uspět v soutěži Miss Universe 2023 a přivézt pro svou zemi cennou korunku krásy.

„Jsem ráda, že se Rusko účastní mezinárodní soutěže. Věřím ve svou sílu a doufám, že uspěji,“ sdělila v minulosti Linniková. To se jí ale nepodařilo. Titul vyhrála americká modelka R’Bonney Gabrielová (28).

Video  Ruska Anna Linnikovová (22) se chtěla stát Miss Universe 2023.  - Instagram
Video se připravuje ...

Účast Ruska na velké mezinárodní soutěži veřejnost před časem šokovala. Od loňského násilného vpádu na Ukrajinu byla země z většiny mezinárodních soutěží a klání vyřazena. Když se Linniková pochlubila na sociálních sítích videem z galavečera, kde se po mole prochází v červené večerní róbě, neodpustili si lidé i negativní komentáře. „Jsou ty šaty barvené krví našich dětí?“ napsala jedna z žen. „Řekni nám, Anno, jaké to je, usmívat se na pódiu zatímco vojáci tvojí země vraždí obyvatele Ukrajiny?“ komentoval příspěvek další člověk.

Do krásky se pustila i ukrajinská spisovatelka

Další šok pro modelku přišel ve chvíli, kdy se na sociálních sítích chlubila svým okázalým životem. Svým fanouškům ukazovala například to, jak si pochutnává na drahých ústřicích či jak nakupuje luxusní oblečení.

„Zatímco Ukrajinci umírají pod troskami v důsledku raketových útoků, slečna se skvěle baví nakupováním, jí ústřice a používá svůj nový iPhone 14, aby ignorovala, že její země páchá genocidu. To musí být milé,“ rozčilovala se na Twitteru ukrajinská spisovatelka Taťána Denfordová.

Proč mohlo Rusko soutěžit, zlobí se lidé 

„Jsem rád, že vidím věci, které si nemůžu koupit ve své vlastní zemi kvůli tomu, že tu Rusko ve válce na Ukrajině páchá genocidu,“ komentoval modelčiny příspěvky další uživatel sociální sítě. Někteří Linnikovou přejmenovali na „Miss genocida“, aby vyjádřili svůj nesouhlas s její účastí na Miss Universe 2023.

„Je nechutné, že Rusko mohlo soutěžit o korunku krásy. Proč se na to nahlíží jinak, než například na mistrovství světa ve fotbale?“ tázal se na Twitteru mladý muž. Na svou otázku však odpověď nedostal.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa