„Toho měl kvůli obtížně sjízdné silnici požádat řidič linkového autobusu o svoz cestujících ze zastávek v tomto úseku. Když dojel na zastávku, kde stál chlapec, jeden z cestujících vystoupil s nabídkou odvozu,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Zastávka Na Kamenném leží uprostřed lesa v serpentinách a v kopci. Navíc v jedné z nejodlehlejších částí Bystřice Pasekách. Chlapce neočekávaná situace natolik vyděsila, že se dal na útěk. Cestou si patrně i potrhal oblečení a ztratil botu...

Nesjízdná silnice

To, že se řidič autobusu takto chtěl postarat o cestující ze vzdálených končin, potvrdil i mluvčí společnosti Z-group, která v regionu provozuje autobusy, Miroslav Slaný. „Řidič si trať nejdříve projel autem, zjistil, že je nesjízdná, tak požádal taxikáře parkující u vlakového nádraží o pomoc,“ sdělil Slaný.

Policie chce uklidnit veřejnost, že nikdo děti neunáší. Na druhou stranu se lidé reakci chlapce nediví. „Zastávka v lese, nikde nikdo, tma, zastaví u vás cizí auto a posádka vás láká dovnitř. Navíc spousta taxikářů jezdí soukromými vozy bez označení. Taky bych se vyděsila a šla rychle pryč,“ dodala jedna z místních žen.

VIDEO: Ukradené dětství Nataschy Kampuschové.

Video
Video se připravuje ...

Ukradené dětství Nataschy Kampuschové Videohub