Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Orgasmus děložního čípku není sex sci-fi! Jak k němu dojít krok za krokem?

  • 28. ledna 2023 | 06:00

    Dlouhou dobu vědci nechtěli věřit tomu, že by děložní čípek mohl být tak citlivý, že by jeho drážděním mohlo dojít k vyvrcholení. Možná to i ve vašich uších zní trochu jako sexuální sci-fi, stejně jako třeba bradavkový orgasmus. Nejlepší na tom všem je, že my ženy, jsme úžasná stvoření a opravdu dokážeme dosáhnout orgasmu drážděním těchto zón.

    Výzkumný team William Masters a Virginia Johnson se od konce padesátých let až do devadesátých let minulého století věnoval průzkumu lidské sexuality a tito vědci byli první, kteří zjistili, že děložní čípek ve skutečnosti reaguje na tlak. Ovšem tam jejich průzkum skončil a dále se začala tato kapitola rozvíjet až mnohem později. Ženská sexualita je v podstatě stále nedostatečně probádána. Pojďme si tedy posvítit na to, co je cervikální orgasmus a jak na něj.

  • Co je cervikální orgasmus?

    Děložní čípek se nachází na zadní straně pochvy, je to vlastně součást děložního hrdla, které jím do pochvy vyčnívá. K dráždění děložního čípku tak dochází při hodně hlubokých penetracích a jeho důsledkem může docházet k velmi silným orgasmům. K orgasmu ovšem nedochází jen tím, že budete dráždit cervix, to se možná může dít v laboratořích, ale při běžném sexuálním styku jsou také drážděny stěny vaginy. Díky tomu, že klitoris svými chapadly obepíná stěny pochvy, rozeznívají se během pronikání také další citlivé zóny, které přispívají k aktivaci citlivých míst na děložním čípku. Tím pak dochází k takovému malému ohňostroji, jež spustí orgasmické reakce připomínající lavinu, která začíná v pánvi, rozšiřuje se do břicha a poté pohltí celé tělo. Jak tedy postupovat krok za krokem?

    Jak dosahovat snáze orgasmu, radí expertka:

    Video se připravuje ...
    Expertka názorně předvádí, jak dosáhnout snadněji orgasmu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Je to o komunikaci

    Ano, je to tu zase, stará dobrá komunikace. Jenže řekněme si to upřímně – pokud nebudeme komunikovat o tom, co a jak, když chceme vyzkoušet něco nového, nikdy to nebude fungovat. Vždy si před prozkoumáváním nových oblastí, jako je právě třeba děložní čípek, promluvte s partnerem a řekněte si, jak budete postupovat. Jakmile se během pohlavního styku vzrušíte, vagina se prodlouží, což znamená, že k dosažení děložního čípku bude zapotřebí hlubokého proniknutí. Partner bude potřebovat, abyste mu dávala zpětnou vazbu a sdílela své pocity, aby mohl správně reagovat.

    Už jste viděla kroniku orgasmů?

    Video se připravuje ...
    Seroš X: Kronika orgasmu • VIDEO: Reflex.cz

  • Je to o tlaku

    Pokud není žena dostatečně vzrušena či stimulována, mohou být pocity z hlubokého pronikání a tlaku, který je vyvíjen na děložní čípek, nepříjemné nebo mnohdy bolestivé. Dobrá předehra je vždycky klíčem k mnohem intenzivnějším prožitkům, proto ji neodbývejte a věnujte se sexy hrátkám, ať jste pořádně nažhavení. Když budete dostatečně vzrušená a uvolněná, stimulace děložního čípku může přispět k velmi intenzivnímu orgasmickému prožitku.

    Tohle video je o mokrém orgasmu:

    Video se připravuje ...
    Už budu! Mokrý orgasmus zažila Jana poprvé sama v sauně

  • Je to o trpělivosti

    Sama asi dobře víte, jaké polohy jsou pro vás nejlepší pro hluboký průnik. Jednou z nich je určitě poloha zezadu, ale neznamená to, že na to skočíte okamžitě. Tělo by se mělo trošku připravit a možná by nebylo od věci se nejdříve navnadit orgasmem z dráždění klitorisu. Až jako druhý chod, když už víte jistě, že jste v „plném provozu“, pokračujte k hlubším technikám průniku a stimulace.

  • Je to o uvolnění

    Je třeba si také říct, že každé takovéhle experimentování není honem za orgasmem, ale měla byste si užívat ten proces, který k němu vede. Zaměřte se na uvolnění těla, vnímejte každý průnik a to, co to ve vás vyvolává. Pomozte si hlubokými nádechy a výdechy k uvolnění sexuální energie a nechte orgasmus, aby si vás sám našel.

Diskuse ke článku
.