Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Kanaďanka vyrábí šperky ze spermatu nebo popelu: Přijde si na miliony!

Autor: pma - 
11. března 2023
22:26

Třiatřicetiletá umělkyně Amanda Boothová je známá nejen ve své rodné Kanadě. autorské šperky si od ní nechávají vyrobit i lidé ze zahraničí. Důvodem je její ojedinělý styl a nekonvenční materiály, ze kterých je Amanda schopná bižuterii vyrobit. Na zakázku je výtvarnice schopna vyrobit přívěsek z mužského ejakulátu, zvířecích chlupů nebo popelu zemřelých!

V loňském roce se nechala šperkařka Amanda Boothová (33) z Kanady inspirovat bizarním nápadem své kolegyně z branže. Ta se veřejně chlubila tím, že do svých šperků přimíchává mužské semeno.

Se spermatem se prý dobře pracuje

O zkušební vzorek ejakulátu poprosila svého manžela Jesseho Mullina (41). Po přimíchání spermatu do směsi Amanda zjistila, že se dá s hmotou před zapečením velmi dobře tvarovat. Výsledný produkt sdílela umělkyně na sociálních sítích a netušila, jakou vlnu zájmu tím rozpoutá. „Zpočátku mi to přišlo jako vtip, ale velice rychle to zafungovalo, zvedl se zájem,“ promluvila o přimíchávaní spermatu do svých produktů. 

Video  Do šperků přidává umělkyně Amanda Boothová mužský ejakulát, placentu nebo lidský popel.  - TikTok
Video se připravuje ...

Lidé ji okamžitě začali zásobovat žádostmi o originální šperk. Leckdy je musela šperkařka brzdit v objednávkách, aby vše stihla. A na zájmu o neobvyklou bižuterii si posléze postavila kariéru. Práci se žena podle deníku Daily Star věnuje na plný úvazek a musí jí pomáhat i manžel. „Najednou to prostě prasklo, dostali jsem se na stovky objednávek a můj muž musel zanechat původního zaměstnání,“ popsala. 

Šperky z chlupů nebo placenty

Je ale mnohem více příměsí než jen ejakulát, které do náhrdelníků či přívěsků Amanda přimíchává. „Do svých šperků můžu zakomponovat téměř cokoliv od mateřského mléka, popelu zemřelých, zvířecích chlupů, vysušené pupeční šňůry nebo placenty,“ uvádí na svých webových stránkách.

„Vaše šperky jsou tak zajímavé! Musím si nějaký objednat,“ komentují nadšenci svéráznou bižuterii. Za na zakázku vyrobené náhrdelníky, přívěšky či sošky zájemci v průměru zaplatí od jednoho do pěti tisíců korun. Za rok si Amanda vydělala přes šest milionů korun.

Video  Co nevíte o porodech a těhotenství  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi