Česká televize boduje. Zatímco páteční vysílání ovládlo pokračování seriálu Kukačky, sobotní „prime time“, tedy hlavní vysílací čas, pro sebe ukradly jejich Zázraky přírody, nejvíce diváků pro sebe tato televizní stanice „urvala“ v neděli. Nejsledovanějším pořadem nejenom posledního večera v týdnu se stal první díl nové minisérie Docent. Sledovaly ho totiž 2 miliony a 23 tisíc lidí starších patnácti let. Byl to zároveň i nejlepší výsledek celého dne.

Napínavý příběh docenta Stehlíka, jenž se stane součástí oddělení vražd, kde se začne ihned podílet na vyšetřování brutální vraždy mladé dívky v lese u Prahy, pročež musí překonat předsudky a výsměch svých policejních kolegů, diváky nadmíru zaujal - nejenom podle děje, který bude pokračovat v dalších dvou epizodách, ale i bezesporu hvězdným hereckým obsazením. Ivan Trojan (58), Tereza Ramba (33), Ondřej Vetchý (60), Marek Taclík (49) a Matěj Hádek (47), to je sestava, která nezklame.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Docent Reflex.cz

„Na ČT detektivní seriály jsou super. Skvělé obsazení, dobře promyšlené. Když se občas podívám na krimi na jiných stanicích, tak bych je nazval jako béčkové,“ měli jasno diskutující diváci na oficiální facebookové stránce České televize.  Nový miniseriál hojně srovnávali s neméně úspěšnými Případy 1. oddělení - i právě kvůli castingu. „Ve Vetchým zůstalo z Kozáka hodně. Byl skoro stejnej,“ spekulovali někteří. Další zase oceňovali i hudbu Ondřeje Brzobohatého (40) a nesnesitelnou postavu Ramby.

Samozřejmě se našli i kritici. Příběhu vyčítali prvoplánovost, kdy dva zprvu podceňovaní outsideři později všem ukáží své kvality, nevěrohodné chování policie a dokonce i právě to obsazení, tedy zapojení nevyhledávanějších a nejoblíbenějších tuzemských herců. „Jestli si to Trojan nezačne hlídat, skončí jako Bohdalová. Bude sice všude, ale všem to bude jedno,“ předvídali mu. Takových hlasů ale zaznělo minimálně...

 

Co jste si o prvním díle minisérie Docent mysleli vy? Líbilo, či naopak? Dejte nám klidně vědět v diskuzi. 

Fotogalerie
35 fotografií