Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

8 tajností Raquel Welchové (†82): Paruky a jiné jméno!

/
  • Život Raquel Welchové by vydal na film.
    18. února 2023 ● 13:30

    Herečka Raquel Welchová (†82) patřila mezi filmové hvězdy, které znal celý svět. Její život ovšem zdaleka nebyl bouřlivý jen na filmových plátnech... Jak informoval web Everything Zoomer, i její osobní život by vydal na pořádný biják. 

  • 1.

    Problémy se jménem

    Raquel Welchová se narodila 5. září 1940 jako Jo Raquel Tejadová. Během jejího dětství v Chicagu ale spolužáci neuměli vyslovit její jméno, a tak jí říkali Rocky. Hned po maturitě si vzala svého přítele Jima a stala se paní Welchovou... 

     

    Jeho příjmení si nechala i po rozvodu v roce 1964. „Bílé“ jméno bylo totiž pro její kariéru lepší, než to latinoamerické. Společnost 20th Century Fox se ji pokoušela přesvědčit, aby si změnila i křestní a z Raquel se stala Debbie. Na to však Welchová nikdy nepřistoupila. 

     

  • 2.

    Klikatá cesta ke slávě

    Než se proslavila jako herečka, živila se Raquel jako servírka nebo televizní rosnička. Časem se jí podařilo získat roli v monodramatickém muzikálu v Las Vegas a postupně to dotáhla až k filmu. 

     

    Velkým průlomem pro ni byl sci-fi snímek Fantastická cesta z roku 1966. Následovala řada epizodních seriálových roliček – objevila se například v sitcomu Bewitched nebo tehdy populárním westernovém seriálu Virginian.  

     

  • 3.

    Prehistorický sex-symbol

    Díky filmu Milion let před Kristem se z Raquel stala živoucí legenda. Nebylo to ale ani tak díky herectví, jako spíš kvůli jejím křivkám v „historicky prvních bikinách“. V celém filmu měla navíc jen tři repliky. Welchová se vždy o snímku zmiňovala jako o tom „hloupoučkém filmu s dinosaury“, nicméně byla vděčná, že jí pomohl prorazit. 

     

  • 4.

    Bikiny a zase bikiny

    Nová pozornost s sebou ale nesla i stinnou stránku. Raquel šla najednou z role do role, všichni po ní ovšem chtěli jen to, aby vypadala hezky a ukázala před kamerou co možná nejvíce kůže. „Každý byl přesvědčený, že bych se měla na scéně promenádovat v bikinách, i kdyby mělo sněžit,“ popsala ve své knize pamětí a přiznala, že když byla oblečená, někteří lidé ji ani nepoznali. 

     

    Welchová byla vděčná za slávu a přízeň, jaké se jí dostalo, ale přece jen ji trochu trápilo, že je to jen kvůli tomu, že je „sex.symbol“. „Je těžké mít úspěšnou a bohatou kariéru, když vás takto stereotypizují. Jsem na sebe pyšná, že jsem to přetrpěla,“ svěřila se. 

  • 5.

    Mýtus o plastikách

    Během její největší slávy upínal k jejímu tělu pozornost celý svět. Není proto žádné překvapení, že se okamžitě začaly šířit spekulace. Mnoho lidí si myslelo, že takovéto krásy mohla docílit jen s pomocí plastických operací. 

     

    To ale Welchová vždy odmítala a trvala na tom, že nikdy žádné nepodstoupila. „Nikdy jsem nepodstoupila žádnou operaci. Rozčiluje mě, když to o mě říkají,“ posteskla si v roce 1974 v rozhovoru pro časopis Rolling Stone. 

  • 6.

    S muži skončila

    Welchová byla celkem čtyřikrát vdaná a mezi manželstvími měla bezpočet různých partnerů – mezi nimi i takové osobnosti, jako například Stevea McQueena (†50), Elvise Presleyho (†42) nebo Warrena Beattyho (85). V posledních letech už ale o muže ztratila zájem. 

     

    „Popáté už se vdávat nebudu. Už jsem příliš zatvrzelá ve svých vlastních zvycích. Nemusím mít muže,“ prozradila v rozhovoru s Piercem Morganem v roce 2015. 

  • 7.

    Stárla s grácií

    Muži ji sice milovali, s ženami ale zažila drsné konflikty. Nejslavnější jsou její potyčky s kolegyněmi Mae Westovou (†87) a Farrah Fawcettovou (†62) během natáčení slavného filmu Myra Breckinridgeová (ve kterém ztvárnila ráznou trans ženu) z roku 1970. 

     

    Čím ale byla starší, tím méně byla konfliktní. „Hodně jsem přemýšlela nad tím, co můžu udělat pro ostatní, co jim dlužím, jaká je moje role v jakémkoli vztahu nebo situaci, ve které se nacházím. Myslím, že stárnutí vás přiměje přemýslet jinak,“ svěřila se pro neziskovku AARP zaměřenou na problémy osob starších padesáti let. 

  • 8.

    Byznys s parukami

    Raquel se ale zdaleka neomezovala jen na filmová plátna. Když pověsila herectví na hřebík, vydala sérii úspěšných cvičebních videí a stala se tváří kosmetické značky MAC Cosmetics. Založila také úspěšný byznys s parukami s názvem Hair U Wear. „Užívám si, že jsem sama sebou, dost dobře si tím vydělám a jsem šťastná,“ pochvalovala si. 

     

     

    Paruky sama ráda nosila. „Na noc je pověsím vzhůru nohama. Připnu je na ramínka na šaty... A ráno jsou krásně nadýchané,“ prozradila tajemství svých načechraných kadeří. 

     

  • 9.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte do naší galerie. 

     

    Video
    Odemknout video

    Skutečný život Princezny se zlatou hvězdou. Těhotenství v nejméně vhodný okamžik a jizva na památku Videohub

    Fotogalerie
    97 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

Komando: Souhlas.

(18. 02. 2023 18:35)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy