Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Věříte na ufony? Tohle jsou náznaky, že nás už navštívila mimozemská civilizace

/
  • Existují důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace?
    Existují důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace? (iStock)
    27. února 2023 ● 06:00

    Ať už věříte na ufony nebo ne, jisté je, že nevysvětlitelných úkazů přibývá. Někteří se přitom domnívají, že za záhadnými objekty na obloze i kruhy v obilí by mohli být mimozemšťané. Přinášíme vám soubor jevů, které to naznačují.

    Představa drobných zelených mužíčků, jaké známe z filmů, někomu může připadat trochu komická. I když to, jak ufoni vypadají, nikdo přesně neví, najdou se důkazy, které by mohly poukazovat na to, že skutečně existují. Které to jsou? Jestli je má opravdu na svědomí mimozemská civilizace se můžeme jenom domnívat. Každopádně posuďte sami.

  • 1.

    Kruhy v obilí

    Najdou se důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace?

     

    Již legendární tajemné kruhy v obilí dodnes nemají moc jasných vysvětlení. Každého, kdo je kdy spatřil, napadne otázka, co za nimi stojí. Jde o pouhé pokusy lidí o žert, umělecké vyjádření nebo snad stopy po létajícím talíři? Jedno je jisté. Obrazce se z ničeho nic objevují přes noc a jsou tajemně souměrné. Jezdí se na ně dívat lovci záhad i ufologové. V minulosti je bylo možné nesčetněkrát pozorovat i u nás, například u Jablonce nebo u Sychrova. Ufologové se domnívají, že v mnohých případech agrosymbolů jde o pokusy mimozemšťanů komunikovat s lidskou civilizací. Jejich prostřednictvím se nám prý snaží sdělit důležité informace či varování.

     

    Zajímá vás, jaké je vidět UFO? Podívejte se na videa, která zveřejnil Pentagon:

    Video
    Video se připravuje ...
    Pentagon zveřejnil videa s UFO • 

  • 2.

    Záhada kroužků nad polem

    Najdou se důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace?

     

    Jeden z případů, které si přímo říkají o vysvětlení, že by za ním mohli být právě ufoni, se stal v Šestajovicích u Prahy v září 2019. Hajný tam z posedu zpozoroval dalekohledem s nočním infračerveným světlem podivné kroužky létající nad polem. V zápětí šlo vyvrátit také tvrzení, že by mohlo jít o pouhou chybu přístroje. Myslivec se podíval znovu, tentokrát infračerveným puškohledem, který mu potvrdil, že nešlo o závadu dalekohledu ani o výplod fantazie. O co ve skutečnosti šlo, zůstává obestřeno tajemstvím.

     

  • 3.

    Rostoucí kameny jako dárek od mimozemšťanů?

    Živé kameny trovanty v Rumunsku mohou být pozůstatkem návštěvy UFO?

     

    Troventy neboli rostoucí kameny se nacházejí v Rumunsku v malé vesničce jménem Costeşti. Vědci si s tím, proč velké kulaté balvany rostou, rozmnožují se nebo mění svá místa, lámou hlavu už dlouho. Existují různé teorie, proč tomu tak je. Trovanty jsou staré přes šest milionů let a výzkumníci je považují za anorganickou formu života. Pověsti tvrdí, že dýchají a projevují známky živých organismů. Zatímco jedni se snaží nalézt vysvětlení s pomocí vědy, druzí si myslí, že jsou živé kameny jedním z pozůstatků, který tu po sobě zanechali nepozemšťané. Jde o vesmírné suvenýry, nebo o originální přírodní pozemský jev? To přesně nikdo neví.

     

  • 4.

    Svědectví o setkáních

    Existují důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace?

     

    V neposlední řadě nás o možné existenci tvorů z jiné galaxie přesvědčují četná svědectví o setkáních s nimi. Většinou k nim dochází v noci ve volné přírodě, ale výjimkou nejsou ani obydlené oblasti. Kromě toho spatření neznámých létajících objektů či mimozemšťanů samotných nehlásí pouze civilisté a ufologové, ale také vojáci. Na americkém kongresu v roce 2022 uvedlo Ministerstvo obrany Spojených států, že existují čtyři stovky ohlášení možných střetů vojenských profesionálů s mimozemšťany.

     

  • 5.

    Mimozemské sondy a neznámé létající objekty

    Najdou se důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace?

     

    Záhadných úkazů na obloze poslední dobou přibývá. Jsou různých tvarů i velikostí. Někdy jde o pouhá světla v místech, kde si je nikdo nedovede vysvětlit. Jako příklad lze uvést dva neznámé létající objekty nedávno sestřelené Američany, u kterých původ nebyl vysvětlen. Tvarem připomínaly balóny, proto se nejdříve americká vláda domnívala, že to byly špionážní letouny. To se ale nakonec nepotvrdilo. Záhadou je i to, proč se nepodařilo najít ani pozůstatky sestřelených objektů.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz