Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malého Michálka (4) sužuje hned několik vážných nemocí: Pomohla by mu terapie s delfíny

Autor: jel - 
28. února 2023
19:59

Michael se mamince narodil předčasně už ve 29. týdnu těhotenství a po porodu vážil chlapeček méně než kilogram. Nedokázal sám dýchat a tak skončil v inkubátoru. Míšovi pak lékaři diagnostikovali hned několik vážných nemocí. Trpí těžkou epilepsií - jde o Westův a Lennux syndrom, dětskou mozkovou obrnou – těžkou formou kvadrupostižení, hypotonií a mentální retardací. 

„Rodiče se moc na mě těšili, nikdo z nich, ale netušil, že přijdu na svět tak brzy. Já věděl a cítil, že na mě čeká má láskyplná rodina, a tak sem se snažil a byl statečný a bojoval od narození,“ popsali rodiče na stránkách věnovaných Michaelovi. Doplnili, že velký boj o chlapečkův život přišel 14 dnů po jeho narození. Miminko totiž dostalo infekci stafylokoka a začalo mít velké problémy s dýcháním.

Přišly i další komplikace a to nejenom pro Michaela, ale i pro jeho matku paní Kuchaříkovou. Nakonec se ale oběma podařilo se vyléčit a byli propuštěni domů. Rodičům se ale zdálo, že se syn nevyvíjí. Chlapeček byl navíc neklidný, málo spal i jedl a hodně plakal. Lékařka ho proto poslala na vyšetření, které odhalilo dětskou mozkovou obrnu a později i další onemocnění, s nimiž jsou spojené velké problémy. Michálek například zřejmě nikdy nebude chodit. 

„Je to hrozné, když vám doktoři řeknou tak krutou zprávu, že vaše dítě bude ležák a mentálně a vývojově na tom bude hodně špatně. Nikdo si nedokáže představit, jaké to je pro nás rodiče, se tohle dozvědět,“ popsala situaci paní Kuchaříková. Dodala, že když se o onemocněních synka dozvěděla, plakala.

Chlapeček je ale velký bojovník a rodina věří, že to zvládne a jednou se postaví na vlastní nohy. Už jednou mu pomohla terapie s delfíny. Po ní se Michálek uvolnil a začal kopat nožičkama a více komunikovat. Delfínoterapie je ale dostupná pouze v omezené míře, jen v zahraničí a je také nákladná. Rodiče proto prosí o pomoc ve sbírce, kterou pořádá Nadační fond Nových nadějí. Klučíkovi na potřebnou terapii může přispět každý na transparentní účet.

kralovna-vsech-mori ( 28. února 2023 21:13 )

Je to smůla. Chlapečkovi pošlu co můžu. A to i vzhledem k tomu, že je otevřená diskuze a ne v jako jiných případech kde to je tabu.

Th0r_z_h0r ( 28. února 2023 20:57 )

Tak at na ten ucet prispejou halicaci, ktery tady uz rok zivime a odmenujou se nam tady jen vrazdenim a delanim bordelu. To tady teda delaj uz 30 let.

http­s://cn­n.ipri­ma.cz­/kri­mina­liste-nadale-vysetruji-pondelni-vrazdu-na-cernem-moste-ve-hre-je-vyjimecny-trest-193859

Zobrazit celou diskusi