Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Nejen svátek filmu, ale i alkoholu a ostudy: Nejhorší trapasy Českých lvů!

/
  • Český lev 2023
    9. března 2024 ● 05:00

    Předávání filmových cen Český lev se každoročně neobejde bez skandálů a jiných trapasů. O největší pozdvižení se vždy postará strmé schodiště do Rudolfina, hlavně při odchodech, kdy hosté už mají nějakou sklenku alkoholu v sobě. Pojďme si některé (ne)slavné chvilky společně s těmi předchozími připomenout. 

  • 1.

    Recyklovaná Čvančarová

    V roce 2022 se celým večerem linuly silné momenty vzhledem k probíhající ruské agresi na území Ukrajiny. Z úst nejednoho předávajícího i přebírajícího ocenění se drala emotivní slova velké podpory. Ta se však mísila s vtipnými proslovy a bezpochyby herečka Jitka Čvančarová (45) se postarala o rozesmání diváků v tak těžké době.

     

    Při předávání ocenění v kategorii nejlepší scénář vystoupila oděná v modré opulentní róbě, za kterou by též dostala ocenění, a to v kategorii nejdiskutovanější róba roku 2021. Znovu ji na sebe oblékla potom, co v nich proplouvala na filmovém festivalu v Karlových Varech. Model z dílny slovenského návrháře Borise Hanečky (40) však na sociálních sítích sklidil negativní emoce a mnoho posměšných přízvisek. Nejčastěji byly šaty označovány jako zakrývací materiál na střechy po moravském tornádu.

     

    Jitka tak vtipně reagovala na slova moderátora, který poznamenal, že není třeba cokoliv dodávat po tom, co vše řekla svým příchodem a decentní róbou. Přece jen dodala, proč si je znovu oblékla. „Ano, jsou to ty šaty. V původní podobě. Zaprvé si myslím, že jsou HODNĚ oblíbené, zadruhé pořizovat si nové šaty zvláště v dnešní době mi přišlo jako absolutně marnotratné, takže recykluji. A zatřetí si nedovedu představit lepší barvu pro dnešní večer,“ uzavřela herečka.

     

    Kdy? Český lev 2022

  • 2.

    Kolečko s milenkou

    Jako klíšťata se jeden druhého drželi scenárista večera Petr Kolečko (39) s herečkou Denisou Nesvačilovou (32). Ačkoliv se objímali a měli k sobě očividně velmi blízko, oba se zuřivě bránili tomu, že by mezi nimi byl vztah. „Já to nikdy nepotvrdil a nepotvrzuju,“ halekal Kolečko a Denisa si přisadila: „Jo, já to dementuju.“ Tvrdili, že je pojí především přátelství a spolupráce.

     

    Kolečko na Lvy přišel krátce poté, co ho Denisa pořezala na ruce, a tak měl ruku v obvazech. I když spolu odjeli, tak za pár týdnů se Petr tajně oženil s Anetou Vignerovou (36)! 

     

    Kdy? Český lev 2023

  • 3.

    Boková před porodem

    Nádherná byla i v pokročilém stadiu těhotenství Jenovéfa Boková (31), která to měla opravdu za pár a právem se obávala, aby to na ní během večera nepřišlo.

     

    Dokonce ji moderátor v samém závěru zakomponoval i do vtipu, když měl vyhlašovat hlavní cenu. Snažil se vše popohnat se slovy: „Rychle, všichni potřebují čurat, hlavně Jenůfa!“ A na jeho slovech jistě bylo něco pravdy, vždyť přenos trval pro leckoho únavných 2 a půl hodiny, dokonce se i přetahovalo.

     

    Kdy? Český lev 2023

  • 4.

    Líbačka Melíškové

    V kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli zvítězila po právu Klára Melíšková (52) za roli v minisérii České televize Podezření. „Jsem šťastná a dojatá. Díky všem, co se podíleli na Podezření,“ řekla, ale očividně se jí velmi chvěl hlas. Div se nepřeřekla, navíc oči měla plné slz. Byla to velká radost – porazila ostatně několik zahraničních hereček i Pavlu Tomicovou (61). Denisa Barešová (28), která s ní v Podezření hrála, ji celou dobu podporovala a radovala se s ní, jako by snad vyhrála též.

     

    Při odchodu domů se Klára mezi auty zasekla a vyměňovala si polibky s mužem. 

     

    Kdy? Český lev 2023

  • 5.

    Ach, ty schody

    Podle fotek to vypadalo, že si předloni všichni na zlověstné schody u Rudolfina dali pozor a nikdo neupadl. Ovšem to možná bylo tím, že si ti, kdo se na »sestup« mezi smrtelníky necítili, rozložili síly. Schodů využili k tomu, aby si tam prostě sedli a odpočinuli si. Nějaká ta cigaretka uklidní pocuchané nervy, případně zažene nudu, než přijede odvoz domů.

     

    Jiná dáma si zase jen na chvíli sedla a využila toho, aby si upravila líčení nebo zkontrolovala mobil. Někdo to ale nevydržel a ze sedu se na moment převalil rovnou do lehu. Zkrátka dlouhá noc…

     

    Kdy? Český lev 2022

  • 6.

    Budoucí matky

    Kráska Kateřina Sokolová (34) poprvé vyvedla nového partnera. „Ano, je to partner, jmenuje se Martin, víc nebudu komentovat,“ prozradila. Sama je prý za doprovod, pozván byl právě Martin, který je spojen s firmou, co večer podpořila. V té době netušila, že letos se pochlubí těhotenským bříškem. Modelka už prozradila, že to bude holčička. 

     

    V době Lva neměla o jiném stavu zřejmě ponětí ani manželka Libora Boučka (43) Gabriela (32). Ta totiž na Silvestra porodila dceru Beatu. 

     

    Kdy? Český lev 2023

     

  • 7.

    Zapomenutá Maciuchová?!

    Součástí slavnostního večera předávání výročních cen České filmové a televizní akademie je pokaždé pásmo, během něhož se vzpomíná na umělce, kteří během uplynulého roku zesnuli. Právě to, že se loni ani slůvkem, ani obrazem nezmínila Hana Maciuchová (†75), mnohé příznivce české kinematografie zmátlo. Herečka, která zazářila v legendárních Chalupářích, v Ženě za pultem, v Nemocnici na kraji města nebo třeba v hořké komedii Samotáři, přitom ve filmovém světě zanechala obrovskou stopu, a tak nejspíš není divu, že na sociálních sítích začali řešit, jak je možné, že byla opomenuta.

     

    Vysvětlení je však velice prosté. Přestože dojemné pásmo bylo uvedeno slovy „stejně jako každý rok si i letos připomeneme osobnosti filmového světa, které nás v loňském roce opustily“, Maciuchová byla zařazena do seznamu zesnulých umělců během minulých, 28. Českých lvů.

     

    Kdy? Český lev 2022

  • 8.

    Líbačka Bokové

    Pořadatelé Českého lva kvůli válce na Ukrajině zrušili tradiční party po slavnostním předávání, a tak si herci udělali soukromé „mejdlo“. Před půlnocí opustili Rudolfinum a vyrazili do noční Prahy. Do víru velkoměsta vyrazila i Jenovéfa Boková (31), které dělal společnost tehdy nový přítel. Že je to láska jako trám, to dokazovali tím, že se každou chvíli zastavovali a pod rouškou tmy se líbali. Letos to bude už asi trochu jinak, protože šťastní rodiče v březnu 2023 přivítali na svět své první miminko. 

     

    Kdy? Český lev 2022

  • 9.

    Polonahá Jitka Schneiderová

    Před třemi lety přišla před Rudolfinum Jitka Schneiderová (50) v černém, s potemnělou Prahou splývajícím modelu od Christiana Diora. Průsvitným vrškem dala na odiv sladěnou černou podprsenku a celý look podtrhla šperky od BVLGARI. Outfit byl dílem jejího dobrého kamaráda, stylisty Honzy Pokorného (†39), který o rok a půl později, v prosinci 2022, spáchal sebevraždu.

     

    Schneiderová při příchodu neměla na ústech povinný respirátor, uvnitř si ho ovšem musela nasadit a při odchodu už ho měla. I když byla róba na první pohled oslňující, tak módní kritička Blesku Ina T. na to měla jiný názor. 

     

    Ve světě módních magazínů za svůj jindy elegantní styl ceněná herečka poněkud překvapila modelem nechávajícím představivosti nepatrný prostor. Detaily těla zcela obnažující, transparentní šaty s krajkovou vsadkou na předním dílu záměrně kontrastují se sportovní trojúhelníkovou podprsenkou a do pasu vysokými kalhotkami. Ač se jedná o komplet z luxusního módního domu Dior, pro slavnostní ceremoniál s dress code Black Tie je jeho míra nahoty pomyslným překročením Rubikonu, po němž do brázdy dráždivé rafinovanosti již není návratu,“ míní Ina T. 

     

    Kdy? Český lev 2021

  • 10.

    Trojan se synem na benzince

     

    Během pandemie covidu panovala v Rudolfinu přísná hygienická opatření. Zúčastnit se mohla jen hrstka hostů, nemyslitelný byl také jeden velký večírek, v který oslava českého filmu propuká. Každý se s tím popasoval jinak.

     

    Otec a syn Ivan (59) a Josef Trojanovi (23) byli horkými želízky v nominačním ohni za film Šarlatán. Josefovi ho za vedlejší roli vyfoukl Jiří Mádl (37) filmem Modelář, táta Ivan však bodoval s přehledem.

     

    Trojanovi opustili Rudolfinum spořádaně po skončení přenosu jako všichni, cestou domů se stavili na benzince. Zatímco Ivan Trojan skočil dovnitř, Josef to dokumentoval na instastories. Výsledkem je typický spěšný krok táty Ivana monitorující video. Čerstvý držitel Českého lva ve smokingu a s respirátorem si v igelitové tašce odnáší lahve, aby to vítězství bylo čím zapít. „Jedeme dál,“ napsal pod své uhrančivé oči k nočnímu záznamu Josef.

     

    Kdy? Český lev 2021

     

     

  • 11.

    Havel v tramvaji

     

    Většina slavných tváří musela v roce 2021 zůstat doma. Osobně mohli dorazit pouze nominovaní. A někteří z nich i příjezd pojali hodně komorně. „Limuzíny letos nejedou, tak jedu na Českého lva tramvají,“ připsal si k fotce liduprázdné MHD Viktor Dvořák (44), nominovaný na hlavní mužský herecký výkon za film Havel. Nominaci nakonec neproměnil. Havel však neodešel s prázdnou, snímek získal sošku za nejlepší masky.

     

    Kdy? Český lev 2021

  • 12.

    Vyšetřování policie

    Udílení filmových cen Český lev se v roce 2021 sice konalo za mimořádných bezpečnostních opatření, ale na sociálních sítích se po skončení ceremoniálu objevily fotografie, na kterých umělci postávají v těsných hloučcích kolem stolků před budovou, kouří a povídají si. Neměli na sobě ani respirátory, ani nanoroušky. To se nelíbilo nejenom národu, ale ani policii. 

     

    Policisté prověřování události ukončili a zdokumentovali. Pět osob bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení pro možné porušení vládních nařízení,“ sdělil včera Blesku mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

     

    Kdy? Český lev 2021

  • 13.

    Syn rabína se skácel na zem

    Syn rabína Karola Sidona (81) Daniel (37) se na Českých lvech společensky unavil, a jak sám sdělil Blesku, na afterparty už nedošel. Skončil totiž ležící pod schody Rudolfina. Dany, jak ho nazývají jeho známí a kamarádi, si nechal nalévat alkoholický mok přímo z lahve do úst, až měl úplně mokrou košili a pod ním se na podlaze Rudolfina vytvořila kaluž. 

     

    To, že jsou bublinky zrádné, se už ví dávno. A Daniel jejich sílu pocítil také. A to přímo na chodníku před Rudolfinem, kde se zhroutil obličejem k zemi – a nebyl schopen stát na vlastních nohách. Nakonec ho museli kamarádi zvednout a odvléct pryč.

     

    Kdy? Český lev 2017

  • 14.

    Lví pád partnera Jana Ciny

    Bývalý partner Jana Ciny (35) v roce 2019 doslova olízl červený koberec Českých lvů! Při odchodu Petru Vančurovi (39) na schodech ujela noha a pak se jednoduše skutálel dolů způsobem, za který by se nemuseli stydět ani profesionální kaskadéři. Zatímco jeho partner Jan Cina sešel schody v klidu, Petr sletěl hlavou dolů. Naštěstí se mu ale nic nestalo, zvednul se a odešel po svých...

     

    Kdy? Český lev 2019

  • 15.

    Záchranka pro Bartoškovu manželku

    Manželce Jiřího Bartošky (76) se na afterparty z vydýchaného vzduchu udělalo špatně a zkolabovala. Podle hostů večírku zdravotníci Andreu Bartoškovou (71) vyvedli zadním vchodem. Do Rudolfina okamžitě přijela záchranná služba. Bartoškovu ženu ale překvapivě neodvezli sanitkou. Odmítla to. Z večírku ji záchranáři odvedli bočním vchodem tak, aby nevyvolali příliš pozornosti. 

     

    Andreu pak odvezli do Fakultní nemocnice Motol, kde se nechala vyšetřit. Bartoška na ni čekal před vchodem, kouřil jednu cigaretu za druhou, a když manželka s úsměvem na tváři vyšla, odjeli domů.

     

    Kdy? Český lev 2017

  • 16.

    Havlová na pánském WC

    Přede dvěma lety v průběhu přenosu si Dagmar Havlová (70) musela odskočit na toaletu, ale spletla si dveře a zaplula na pánské. Po chvilce za ní dorazila Tereza Ramba (34), která Dagmar otevřela dveře s vykasanými šaty nad kolena a odhalila tělové podkolenky.

     

    Rozjařené herečky po chvilce toalety opustily. Po skončení se bývalá první dáma vypravila do VIP prostoru na večírek, kde se jí udělalo špatně a sesunula se k zemi. Po okamžiku šoku se však její okolí duchapřítomně vzpamatovalo a přispěchalo Havlové na pomoc.

     

    Kdy? Český lev 2020

  • 17.

    Dyk s bankovkou místo ubrousku!

    Vojta Dyk (38), který dorazil s manželkou Táňou Vilhelmovou (45), vynesl jeden rok do společnosti poměrně netradiční outfit – dost výrazný květovaný smoking. A co více, místo kapesníčku použil pětitisícovou bankovku. Těžko říci, zda se jednalo o recesi nebo měsíční kapesné. Na baru se ovšem pilo zadarmo, a tak peníze ani nepotřeboval...

     

    Kdy? Český lev 2018

  • 18.

    Sláma přebíral cenu bosý

    Zvědavé pohledy kdysi přitahoval i režisér vítězného snímku Bába z ledu Bohdan Sláma (56), který byl celý večer bos. Přebíral tak i ceny. „Je to z úcty k lidem, kteří se otužují, tímto jsem jim chtěl vzdát čest,“ přiznal tehdy. Dost ale riskoval, protože se v Rudolfinu ten večer rozbíjela jedna sklenička za druhou a hrozilo mu ošklivé pořezání.

     

    Kdy? Český lev 2018

  • 19.

    Polívková po čtyřech z Rudolfina

    Herečka Anna Polívková (44) přišla na České lvy za dámu, ale odcházela skoro po čtyřech. V pět hodin ráno se vypotácela z Rudolfina, zatímco ji podpírali kolegové. Pak vzala telefon a začaly se dít věci. Odjela s neznámým mladíkem pryč, až nakonec vstoupila do domu, kde nebydlí! Kde nechala tehdejšího partnera Michala Kurtiše (33)?

     

     

    O pár dní později vyšlo najevo, že herečka už s tanečníkem není a novým partnerem je o 13 let mladší filmař Jiří Matoušek (30).

     

    Kdy? Český lev 2019

  • 20.

    Ach, ty schody!

    Odchody se opět některým hostům nepodařily. „Kdo sem dal ty schody,“ říkali si asi, když se před Rudolfinem vyváleli.

    Odchody z Českého lva 2023
    Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl

     

  • 21.

    Vilhelmová ukázala víc, než chtěla

    V dlouhých bílých šatech vypadala tak jemně. Ale jen do chvíle, než vstoupila na pódium, kde předávala jednu z cen Český lev. Herečka Tatiana Vilhelmová během chůze odhalila nejenom celou nohu, ale skoro i rozkrok! Jednoduché bílé šaty měly totiž dost vysoký rozparek, který při chůzi odhaloval celou nohu. A stačilo málo a odhalil by toho ještě víc!

     

    Kdy? Český lev 2017

  • 22.

    Galerie

    Na další snímky z uplynulých ročníků Českého lva se můžete podívat do naší galerie...

    Fotogalerie
    389 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy