Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stalin byl diktátor i doma: Manželku znásilnil! Po její podezřelé smrti nechal popravit lékaře

Autor: jel - 
6. března 2023
05:00

Sovětský vůdce Josif Vissarionovič Stalin (†73) patří mezi nejhorší diktátory moderních ději. V březnu uplynulo od jeho smrti 70 let. Jako tyran se choval i ke svým nejbližším. Manželka Naděžda se do něj zamilovala už v patnácti letech, manželství však začalo znásilněním a později přicházely další problémy. Naděžda zemřela za velmi podezřelých okolností.

Naděžda Allilujevová se do krutého sovětského diktátora Josifa Vissarionoviče Stalina zamilovala už v patnácti letech. Rozhodla se proto skončit se školou a v šestnácti se stala jeho sekretářkou. Stalinovi bylo v té době čtyřicet a už byl vdovcem. Jejich první společná cesta na frontu začala otřesným zločinem. Stalin Naděždu znásilnil.

Dva roky po seznámení se dvojice vzala. Naděžda ale nebyla typickou manželkou diktátora. Nikdy se nenaučila vařit a chtěla být samostatná, měla vlastní názory a také si dovolila se svým manželem nesouhlasit, což se Stalinovi nelíbilo, a dvojice se často hádala. Diktátor partnerku podváděl, a navíc ji nechal vyhodit ze strany. Pravděpodobně proto, aby ji udržel doma. Naděžda si to však nenechala líbit a rozhodla se, že se bude realizovat jinde.

Stalinovi nepřipila!

Naděžda se zapsala na studia. Ostatní studenti, kteří nevěděli, kdo skutečně jejich spolužačka je, před ní otevřeně mluvili o hrůzách Sovětského svazu, jakými byl hladomor nebo masové popravy. Naděžda na Stalina ohledně těchto témat uhodila. Diktátor se však nad tím, co mu partnerka říká, nezamyslel a místo toho ji ze školy prostě odhlásil.

Stalinova žena zemřela za podezřelých okolností. Během slavnostní večeře, při níž byli přítomni i mnozí významní hosté, se odmítla připojit k přípitku. Neučinila tak ani poté, co ji k tomu její manžel vyzval a z večírku odešla. Další den spáchala sebevraždu. Oficiálně však zemřela na zánět slepého střeva. Ani její děti dlouho nevěděly o tom, že se jejich matka střelila do srdce. Lékaře, který její tělo ohledával, nechal Stalin popravit, aby nemohl promluvit o tom, co se skutečně stalo a dokumenty o její smrti zničil. Její hrob už nikdy nenavštívil.

Extra speciál Blesku. 70 let od smrti největšího masového vraha dějin Extra speciál Blesku. 70 let od smrti největšího masového vraha dějin | Blesk

V březnu uplyne sedmdesát let od smrti největšího masového vraha historie, sovětského vládce Stalina. Na svých rukou má krev desítek milionů lidí, zásadně ovlivnil dějiny 20. i 21. století, měl fatální vliv na politické, ekonomické i sociální směřování Československa, na izolaci naší země, trvající několik dekád. 

O jeho historické roli, paranoiích, osobním životě, ženách, dětství i smrti, charakterových vadách a dalších okamžicích života se dočtete v nové výpravné publikaci Blesk Extra Speciál pod názvem STALIN – RUDÁ ZRŮDA.

K dispozici u prodejců tisku i online na iKiosek.cz.

Video  Josif Vissarionovič Stalin – jeden z největších zločinců 20. století, za jehož vlády zahynuly desítky milionů lidí  - Videohub
Video se připravuje ...

 

žanyn ( 6. března 2023 19:43 )

Inu jak hned všichni soudí jako perfektní znalci. Zkuste se ale podívat i jinde. Třeba do Saudské Arabie, Indie, Pakistíánu a nakonec i třeba na ony kozáky v Rusku, dnes Ukrajině.On každý národ má svou mentalitu a morálku a ta se vesměs hodně liší od oné evropské. A ani to velebené USA není bez poskvrny. Vražda Kennedyho nebyla dodnes objasněna a je stále "v utajení".

havran2 ( 6. března 2023 08:05 )

Stalin = Hitler = Putin ! ! !

Zobrazit celou diskusi