Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dopustila se Fridrichová šikany kolegů? Komise ČT už má jasno: Verdikt o chování moderátorky

Autor: amb - 
8. března 2023
16:42

Šikanózní ani jiné nevhodné chování ze strany Nory Fridrichové zjištěno nebylo, uvedla Komise České televize. V redakci však docházelo k osobním neshodám, které měly vznikat kvůli nedostatku zaměstnanců a vysokým redakčním nárokům. Na bossing si u Fridrichové postěžoval její bývalý kolega Marek Wollner, sám obviněn mimo jiné ze sexuálního obtěžování. Wollner už v České televizi nepracuje. 

Fridrichová, která moderuje 168 hodin, své kolegy nešikanovala - to oznámil ředitel Petr Dvořák na zasedání Rady ČT. Na twitteru o tom informoval pořad Newsroom ČT24.

Televize její chování začala řešit 5. ledna, když si na ni tehdy ještě kolega Marek Wollner, moderátor Reportérů ČT 24, postěžoval. Byla to totiž právě Fridrichová, kdo Wollnera obvinil z bossingu a dokonce i ze sexuálního obtěžování.

Sám Wollner uvedl, že chtěl touto reakcí kroky Fridrichové proti němu „mírnit“. 

„Podnět podal můj kolega Marek Wollner a přijde mi, že se tím trochu snaží eliminovat potíže, kterým momentálně čelí on sám. Pokud by bylo cokoliv šetřeno, tak jsem připravena na veškerou součinnost. Mám naprosto čisté svědomí,“ řekla tehdy Fridrichová iDNes. 

Wollnera v lednu na rozdíl od Fridrichové stáhli z obrazovky, zatímco Fridrichovou diváci 168 hodin nadále vídali a vídají. Na rozdíl od Fridrichové proti Wollnerovi před interní komisí vypovídalo 13 lidí. Moderátor 13. ledna po „vzájemné dohodě“ s televizí odešel, nyní pracuje pro Forum24. 

Video  Nejsi v tom sama: Julie Růžičková - Učitelka pět let bojovala s šikanou na pracovišti a nakonec stejně prohrála. Proč?  - Videohub
Video se připravuje ...

Jaroslav Vašíček ( 7. září 2023 13:55 )

Krapotkin nejsi ty náhodou komunista a bývalý svazák? To jméno mi něco říká.

Jaroslav Vašíček ( 7. září 2023 13:49 )

Je mi vás líto vy rádobykritici!To se to kritizuje ze závětří a anonymity!Nora není sice zrovna můj typ,ale musím ocenit její přednosti.Je rázná,energická moderátorka na svém místě.

Petr Derby ( 9. března 2023 17:39 )

Fridrichova neni nic jineho, nez protekcni neschopna ubozacka.

Miloslav Podhola ( 9. března 2023 14:17 )

Kdyby Fridrichová šiknovala přímo ředitele Dvořáka, tak by si toho jistě všimli a vyvodil z toho důsledky. Kdyby vypadla ze 168 žádná škoda.

Jan Walter ( 8. března 2023 23:06 )

Toto je tá vysnena verejnopravna tv plná fialovych sexualnych manikov a politrukov

Zobrazit celou diskusi