„Nemám štěstí na partnery. Ten poslední mi fyzicky ubližoval. Opustila jsem ho až po dost nepříjemné zkušenosti,“ vypráví. K osudovému incidentu došlo za volantem, během jízdy po pražském okruhu, kdy jí dal partner po hádce pěstí do nosu.

„Začala mi téct krev, já zmatkovala, ale naštěstí jsem zajela na kraj a zastavila. Přítele jsem vyhodila z auta a najednou jsem si všimla, že za mnou stojí jiný vůz. Z něj vylezla paní, která mi nabídla svou pomoc,“ doplňuje.

Se zlomeným nosem a šrámy na duši se pak Iveta dlouho léčila. Aby na zlou zkušenost zapomněla, upnula pozornost k novému koníčku – focení. To jí šlo náramně. Když si jejích fotek všimla redaktorka Blesku a použila je ke článku, získala nový impulz.

Fotky jako impulz

„Hrozně mě to nakoplo. Moc za to děkuji. Začala jsem přemýšlet, jak to udělám, abych si mohla koupit pořádné fotografické vybavení. Do té doby jsem fotila dronem, ale přes mobil. Neznala jsem pojmy typu clona, ISO a podobně,“ líčí Iveta, která se začala vzdělávat, učí se používat novou fotografickou techniku a její amatérské fotografie vypadají jako od profesionála.

„Chtěla bych tímto ostatní motivovat. Pokud jste zažili něco nepěkného nebo nevíte, co se svým životem, nevzdávejte se, nelitujte se, ale jděte dál. Poznávejte jiné krásy života,“ uzavírá.

 

Video
Video se připravuje ...

Simona Monyová – Ve svých knihách volala o pomoc. Slavnou autorku ubodal její manžel. Videohub

Fotogalerie
8 fotografií